Deniz Börülcesi Nasıl Saklanır?

Deniz Börülcesi Nasıl Saklanır?

Tüm sebzeler insan sağlığı için oldukça faydalıdır. İçlerinde bulunan besinler, vitaminler ve mineraller sayesinde insan vücuduna sayısız yarar sağlarlar. Özellikle bazı sebzeler diğer sebzelere göre daha faydalıdır. Bu sebzelerden biri de deniz börülcesidir. Birçok faydası bulunmaktadır. İçinde bulunan çok sayıda mineral ve yüksek miktarda C vitamini çeşitli hastalıklara karşı önlem olarak tüketilmesinin başlıca nedenidir. Bunun yanı sıra antioksidan açısından da zengin olan bir bitkidir.

Deniz börülcesi denize kıyısı olan yerlerde daha fazla yetişir. Ancak tuz açısından zengin olan tüm sulak alanlarda yetişir. Bunun sonucu olarak da sonbahar aylarında toplanması oldukça tuzlu tüketilmesine neden olur. Genellikle ilkbahar aylarında bulunduğu ortamın tuzunu daha fazla almadan tüketmek insan vücudu için daha yararlı bir durumdur. Bu kadar faydalı ve kısa süreli hasat edilebilen bir bitkiyi saklamak da oldukça tercih edilen bir durumdur. Bu noktada saklama süreleri önem kazanır. Saklamak istediğiniz süreye göre uygulayabileceğiniz farklı yöntemler bulunmaktadır.

1-)Buzdolabında Saklamak

Deniz börülcesini buzdolabında saklamak diğer yiyeceklerde de olduğu gibi mümkündür. Ancak deniz börülcesini buzdolabında saklamak istiyorsanız, uzun süre saklayamazsınız. Deniz börülcesini buzdolabında saklamak için hava almadığından emin olduğunuz bir saklama kabının içine koyarak buzdolabına kaldırın. Bunun yerine bir poşete koyup içindeki tüm havayı çıkararak poşeti sıkıca bağlamak da bir çözüm olacaktır. Burada önemli olan nokta deniz börülcenizin hava almamasıdır. Bu şekilde 1 haftaya kadar buzdolabında rahatlıkla saklayabilirsiniz.

2-)Buzlukta Saklamak

Deniz börülcesini buzlukta saklamak için öncelikle dikkat etmeniz gereken en önemli nokta haşlama süresi ve şeklidir. Çünkü deniz börülcesinin içinde bulunan sert kılçıklar iyi ayıklanmadığı takdirde yenmesi zor ve keyifsiz bir hal alır. Bu kılçıkların iyi ayıklanabilmesi için ise çok fazla haşlanmaması gerekir.

Bunun için öncelikle deniz börülcelerini kaplayacak miktarda suyu önceden kaynatarak hazır edin. Daha sonra börülcelerin kök kısımlarını ayırarak iyice yıkayın. Ardından deniz börülcelerini yeterli büyüklükte bir tencereye alarak ocağı yakın. Tencereye deniz börülcelerinin üzerini geçecek kadar önceden hazırladığınız kaynar suyu dökün. Bu şekilde 7-8 dakika kadar deniz börülcelerini haşlayın.

Haşlama süresi dolduktan sonra soğuk su ile şok yapın. Bunun için yeterli miktarda soğuk suyu önceden hazır bulundurup içine birkaç buz atabilirsiniz. Böylece haşlanan börülceleri hemen soğuk suya atabilirsiniz. Şoklama işleminin ardından suyunun süzülmesi için 2-3 saat kadar bekleyin. Suyunun tamamen çözüldüğünden emin olduktan sonra porsiyonlar şeklinde saklama kabına ya da buzdolabı poşetlerine koyarak buzluğa atın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ