Deri Altında Kan Lekeleri Oluşması

Deri Altında Kan Lekeleri Oluşması

Deri altında kan lekeleri veya morlukların oluşmasının en bilindik nedenlerinden biri; travma etkenleridir. Vücuttaki herhangi bir noktaya alınan darbe veya hasarlar, deri altında kan toplanmasına sebebiyet vererek morlukların oluşumunu tetikleyebilir. Kimi zaman herhangi bir fiziksel darbe yani temas olmamasına rağmen, deri altında kan toplanması şikayeti baş gösterebilmektedir. Travma etkenleri dışında kullanılan ilaçların etkisi ve çeşitli hastalıkların belirtisi/sonucu olarak, deri altında kan lekeleri oluşabilir.

Deri Altında Kan Toplanması Neden Olur?

Travma Etkenleri(Hasar veya Darbe)

Travma etkenleri, morlukların ve ciltteki kan lekelerinin oluşmasının en bilindik sebeplerinden biridir. Özellikle bacak ve kollarda bu sebepten morluklara sık rastlanır. Alınan darbeye bağlı olarak damarların zedelenmesi durumunda morluk veya kan toplanması sorunları belirebilir. Sert bir yere çarpmak veya ağır eşyaların vücuda sert bir şekilde temas etmesi, deri altında kan toplanması sorununa yol açabilir.

Kullanılan İlaçlar

Cilt ve kan üzerinde inceltici etkisi bulunan ilaçların kullanılması, deri altında kan lekeleri oluşması veya morluk oluşumuna sebebiyet verebilir. Aspirin, balık yağı, E vitamini ve kortizon içeren çeşitli ilaçlar cildin daha basit morarmasına neden olabilmektedir.

Çeşitli Hastalıklar

Kullanılan ilaçlar ve travma etkenlerinin yanı sıra, çeşitli rahatsızlıklar ciltte morluk oluşumunu tetikleyebilir. Diyabet, enfeksiyonel rahatsızlıklar gibi bir çok hastalığın belirtisi veya sonucu olarak ciltte morluklar meydana gelebilir. Uzun süredir devam eden ve geçmeyen morluklar söz konusuysa, tanı için bir an önce uzman doktora başvurulması gerekmektedir.

  • Diyabet
  • kılcal damar çatlaması
  • enfeksiyonel rahatsızlıklar
  • karaciğer hastalıkları
  • damar ve kalp hastalıkları
  • hemofili
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ