Deri Çanta Kokusu Nasıl Giderilir?

Deri Çanta Kokusu Nasıl Giderilir?

Kadınların vazgeçilmez aksesuarlardan biri olan deri çantalar, diğer çantalara göre daha çok rağbet görmektedir. Hem kalitesinden hem de estetik bir görünüm kattığı için deri çantalar, daha fazla tercih edilmektedir. Hemen hemen deriden yapılmış her üründe olduğu gibi yeni alınmış deri çantada da, nahoş bir deri kokusu söz konusudur. Hissedilen bu koku, kişinin kendini rahatsız hissetmesine ve çantayı rahatlıkla kullanamamasına neden olur. Ancak bu rahatsız edici deri kokusundan kurtulmak imkansız değildir.

Suni Deri Çanta Kokusu Nasıl Giderilir?

Evde uygulanabilecek bazı yöntemler sayesinde yeni aldığınız deri çantanın yaydığı kokuyu gidermek mümkündür.

1)Çantayı Sabunla Temizleyin

Deri çanta kokusu giderme konusunda en etkili yöntemlerden biri; çantayı sabun ile temizlemektir. Öncelikle temiz bir kap içerisine sabunlu ılık su koyun, hazır edin. Ardından deri çantanızı sabunlu suyun olduğu kaba doğru koyun ve batırın. Ardından çantayı temiz bir bez yardımıyla iyice temizleyin. Çantanın üstünde sabun tortuları kalmadığından emin olduktan sonra kuru bez yardımıyla, deri çantanızı kurulayabilirsiniz. (Sabun yerine şampuan tercih edilebilir.)

2)Domates Suyu ile Temizleyin

Deri çantanın rahatsız edici kokusundan kurtulmanın diğer bir yöntemi ise domates suyudur. İlk olarak bez veya havluyu domates suyunu batırın. Bez/havlu, domates suyunu iyice emdikten sonra deri çantayı silmeye başlayın. Fakat domates suyu asidik olduğundan, çok dikkatli olunmalıdır. Çanta domates suyu ile silindikten sonra ıslak bir bezle temizlenmesi tavsiye edilir. Domates suyunun yalnızca çantanın dış yüzeyine uygulanmasına dikkat edilmelidir.

3)Amonyak, Su ve Sirke Karışımıyla Temizleyin

Deri çanta kokusu probleminden kurtulmak ve çantayı rahatlıkla kullanabilmek için amonyak, sirke ve su karışımı tercih edilebilir. Hazır edilen bu karışımla, çantanızı silin ve karışımın çantanın üst yüzeyinde kurumasını beklemeyin. Ardından ıslak bez yardımıyla çantayı silin ve son olarak kuru bezle çantayı kurulayın.(Bu işlemden sonra çantanın deri yapısı için bakım ürünü uygulanması gerekli görülebilir)

4)Çantayı Gazete Kağıtlarına Sarın

Nahoş koku yayan deri çantanızı, evdeki gazete kağıtlarına sarın sarmalayın. Ve uzunca bir süre deri çantanın kokusunun emilmesini bekleyin. Gazete parçaları deri kokusunu emerek, çantadan uzaklaştırılmasını sağlamış olur.

5)Koku Giderici Ürünler Tercih Edilebilir

Doğal yöntemlerin yanı sıra piyasada deri kokusunu giderici bir çok ürün bulunmaktadır. Çanta mağazalarından da temin edebileceğiniz deri koku giderici ürünler sayesinde, yeni aldığınız çantanın deri kokusundan bir an önce kurtulabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ