Deri Ceketten Sigara Kokusu Nasıl Çıkar?

Deri Ceketten Sigara Kokusu Nasıl Çıkar?

Sigara insan sağlığına zararlı olmasının yanında kıyafetler ve diğer eşyalar için de zarar oluşturmaktadır. Çoğu eşyanın ve kıyafetin ömrünü kısaltan sigara dumanı birçok kişi için katlanılmaz bir şeydir.

Sigara dumanından dolayı dokusunda bozulma oluşan, kötü kokunun hızla sindiği ve kolay kolay çıkarılamadığı eşyalardan bir tanesi de deri cekettir.

Deri ceketin üzerine sigara kokusunun sinmesi için kişinin sigara içmesine gerek yoktur. Sigara içen bir ortamda bulunması dahi kişinin ceketinin sigara kokmasına sebep olabilir. Çünkü deri ceketler ortamdaki kokuyu kolayca absorbe ederler.

Deri mont üzerinde oluşan sigara kokusunu çıkarmak için aşağıdaki adımları dikkatlice takip ediniz. Bu aşamaları atlamadan yaptığınızdan emin olunuz.

1-)Havalandırın

Deri ceket üzerine sinen sigara kokusundan kurtulmak için öncelikli olarak havalandırma işlemini yapınız. Bu aşama bazı durumlarda yeterli olur ve bir sonraki basamaklara gerek kalmaz. Bazı durumlarda ise sadece sigara kokusunun bir kısmını götürür ve diğer adımları yaparken bize kolaylık sağlar.

Deri ceketinizi bir askıya asın ve bu askıyı aşırı güneş almayan ve havadar bir yere asın. Bu şekilde deri ceketinizin bir gün beklemesi çoğu zaman yeterli olacaktır. Bazı durumlarda bu süreyi azaltıp arttırabilirsiniz bu tamamen size kalmış bir durumdur.

2-)Bulaşık Deterjanı Kullanın

Deri ceketler üzerinde oluşan sigara kokusunu gidermek için deri ceketi komple temizlemek ve havalandırmak gerekmektedir. Bu aşamada ılık su içerisine birkaç damla bulaşık deterjanı ilave edin ve cekete zarar vermeyecek bir bez yardımı ile deri ceketin tamamını güzel bir şekilde silin.

Bu işlemi suyu değiştirerek duruma göre bir kaç defa daha uygulayabilirsiniz. Bu işlemin ardından bulaşık deterjanı içermeyen ılık su ile deri ceketi bir kez daha silmeyi unutmayın.

3-)Tekrar Havalandırın

İşlemin başında yapıldığı gibi son aşamada tekrar deri ceketi bir askıya takarak havalandırın. Bu deri ceketin kurumasını ve havalanmasını sağlamak için yapılmaktadır. Kesinlikle deri ceketi sildikten hemen sonra dolabınıza kaldırmayın bu ceketin ömrünü kısaltmaktadır.

NOT: Deri ceketlere sinen sigara kokusundan kurtulmak için kesinlikle çamaşır makinesini kullanmayınız. Çamaşır makinesi deri ceketin yapısını tamamen bozar ve deri ceketi kullanılmaz hale getirir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ