Deri Ceketten Ter Kokusu Nasıl Giderilir?

Deri Ceketten Ter Kokusu Nasıl Giderilir?

Deri ceketler özellikle mevsim geçişlerinde sık sık kullanılan ceketlerdendir. Ancak zaman zaman havaların fazla güneşli olmasından dolayı terlemeler olabilir. Bu durumda zaman içerisinde deri ceketlerde ter kokusu oluşmasına neden olur. Ter kokusu da istenmeyen kokulardan biridir ve deri ceketlerde oluşan bu kötü ter kokusunu yok etmenin birkaç yolu bulunmaktadır. Bunun için temiz bir bez, bir miktar karbonat, bir miktar sirke, bir miktar limon suyu ve çamaşır deterjanı gerekir.

1-)Temiz Bez Yardımı ile

Deri ceketler hassas kıyafetlerden olduğu için kimyasal maddeler ile temizliği mümkün değildir. Kimyasal maddeler içeren ürünlerle deri ceket temizlemek cekete zarar verebileceği için en zararsız yöntem temiz bir nemli bez ile temizlemektir.

Bunun için ter kokusunu fazla bekletmeden müdahale etmek gerekir. Temiz bir bezi nemlendirin. Daha sonra deri ceketinizin ter kokusu oluşan bölgesini iç tarafından bu bez yardımı ile silin. Ardından açık havada kurumaya bırakın. Havanın temizleme özelliğinin de etkisi ile kokudan eser kalmadığını göreceksiniz.

2-)Karbonat Yardımıyla

Karbonat ile deri ceketinizde oluşan ter kokusunu gidermek için öncelikle deri ceketinizi bir yastık kılıfının içine koyun. Bunun yerine ter kokusu oluşan bölgenin üzerine ince bir bez de koyabilirsiniz. Deri ceketinizin üzerine koyduğunuz eşyanın üzerine tüm ter kokusu olan bölgeyi kaplayacak şekilde karbonat serpin. Bu şekilde bir gece beklettiğiniz deri ceketinizin üzerindeki karbonatı dikkatli bir şekilde temizledikten sonra ter kokusunun geçtiğini göreceksiniz.

3-)Sirke ve Limon Suyu Yardımı ile

Bu yöntemi uygulamak için 1 su bardağı sirkeye 4 su bardağı su oranında karışım hazırlayın. Deri ceketin büyüklüğüne göre bu miktarı değiştirebilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımın içinde en az yarım saat ter kokusu oluşan deri ceketinizi bekletin. Daha etkili bir sonuç için bu karışımın içine bir miktar limon suyu ekleyin.

İsteğe bağlı olarak az miktarda karbonatta ekleyebilirsiniz. Bu şekilde beklettiğiniz ceketinizi yıkama talimatlarını okuyarak uygun bir çamaşır deterjanı seçin. Ancak kullandığınız çamaşır deterjanının beyazlatıcı maddeler içermediğinden emin olun. Aksi takdirde deri ceketiniz zarar görebilir. Bu deterjan ile talimatlarına uygun yöntemler ile yıkadığınız deri ceketinizi açık havada kuruttuktan sonra kokunun tamamen geçtiğini göreceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ