Deri Mont Nasıl Temizlenir?

Deri Mont Nasıl Temizlenir?

Sonbahar mevsiminin gelmesi ve havaların biraz biraz serinlemeye başlaması ile dolaplarda deri montlar yer almaya başladı. Deri montlar spor şık duruşları ve sıcak tutmalarından dolayı çok sık tercih edilmektedir.

Deri montlarda yaşanılan en büyük sorun deri montun temizlenmesidir. Temizlenme esnasında yapılacak herhangi bir yanlış deriye kalıcı zarar verebilir. Bu sebeple deri montun temizlenmesine çok dikkat ediniz.

Deri montların temizlenme şekilleri aşağıda anlatılmaktadır. Deri montlara zarar vermemek için aşağıdaki yöntemleri dikkatlice takip edin ve uygulayın.

1-)Islak Mendil Kullanın

Deri montların gündelik temizliklerinde kullanılması gereken ıslak mendildir. Islak mendiller ile deri mont üzerinde oluşan tozlardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Ancak ıslak mendil ile silinmiş deri mont yüksek sıcaklıktaki bir ortamda bekletilir ise deri mont üzerinde çatlamalar oluşabilir. Bu durumu önlemek amacıyla deri montları aşırı sıcak ortamlardan uzak tutunuz.

2-)Vazelin Kullanın

Deri ceket üzerinde oluşan lekelerin çıkarılması için en sık kullanılan madde vazelindir. Islak mendil ile silmenize rağmen deri mont üzerindeki leke çıkmıyor ise vazelin kullanabilirsiniz.

Vazelini bir pamuk üzerine sürünüz ve bu pamuk parçası ile lekeli bölgeyi güzelce ovun.

3-)Alkol Kullanın

Deri montların temizlenmesinde alkol kullanımı tercih edilebilen bir yöntemdir. Burada kullanılacak alkol,  izopropil alkol olmalıdır.

Alkol özellikle deri montlar üzerinde oluşan mürekkep lekelerinin çıkarılmasında etkilidir. Böyle bir sorun ile karşılaşırsanız alkol kullanabilirsiniz.

4-)Sabunlu Su Kullanın

Sabunlu su, deri montlarda oluşan işlemiş lekelerin çıkarılmasında genellikle kullanılan bir yöntemdir. Burada kullanılan sabun ya da çeşitli kimyasalların ağartıcı özelliğinin olmadığından ve deri maddeye zarar vermediğinden emin olunuz.

Sabunlu su ile deri montu sildikten sonra mutlaka temiz bir bez ile kurulama işlemini yapınız ardından deri montu bir süre havalandırınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ