Deri Sandalye Temizliği Nasıl Yapılır?

Deri Sandalye Temizliği Nasıl Yapılır?

Deri sandalyeler özellikle iş yerleri ve kafe, bar tarzı mekanlarda sıkça kullanılır. Son yıllarda deri sandalyeler ile yapılan yeni sandalye tasarımları deri sandalyeleri evlerde de popüler hale getirmiştir.

Deri sandalyeler şık duruşları ve konforlu oluşu ile evlerde kısa süre içerisinde sevilmiş ve kullanım alanları artmıştır. Ancak tek kötü yönü kirlenen deri sandalyelerin temizlenmesidir.

Deri sandalyede meydana gelen kirlerin düzgün bir şekilde çıkarılması ve ardından leke bırakmaması için uygulanacak metotlara dikkat edilmelidir. Deri sandalyede temizliğinde dikkat edilmesi gereken püf noktalar aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır.

1-)Bira Kullanın

Evet yanlış duymadınız bira deri sandalyelerdeki lekelerin kolay bir şekilde çıkmasını sağlar. Tek yapılması gereken bira ile ıslattığınız bez ile lekeli bölgeyi siliniz. Lekenin yayılmasını engellemek için lekenin hafif olduğu kısımdan yoğun olduğu kısma doğru uygulama yapınız.

2-)Limon Kullanın

Limon kabuğu içermiş olduğu doğal asitlerden dolayı deri sandalyenin yüzeyine yapışmış lekelere hızlı bir şekilde nüfuz eder. İsterseniz lekeli bölgeyi ılık su içerisine damlattığınız limon suyu ile silebilirsiniz.

Başka bir uygulama şekli ise limonu ortadan ikiye bölün ve limon ile lekeli bölgeyi ovalayın. Bu işlemi leke çıkana kadar birkaç kez uygulayabilirsiniz.Ancak bu işlemden sonra deri sandalyeyi temiz bir bez ile silmeyi ardından kuru bir bez ile kurulamayı unutmayınız.

3-)Sirke Kullanın

Sirke dezenfektan ve parlatıcı özelliğinden dolayı sık sık tercih edilen bir maddedir. Deri sandalyelerdeki lekeleri çıkarmanın yanı sıra koltuğunuzun parlamasına da yardım etmektedir.

NOT: Deri sandalyelerinizi temizlemek için kimyasal madde kullanmaktan kaçınınız. Kimyasal maddeler deri üzerine etki ederek derinin renginde ve yüzeyinde deformasyona sebep olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ