Dibi Tutmuş Tencere Nasıl Temizlenir?

Dibi Tutmuş Tencere Nasıl Temizlenir?

Yemek yapma esnasında ocakta pişen yemeğin unutulması sonucunda sık sık yemeğin yanması gözlenen bir olaydır. Tencerenin dibinin tutması halk arasında çok sık kullanılan bir tabirdir. Bu tamir bir nevi yemeğin yandığı ve tencereye yapıştığını anlatmak için kullanılmaktadır.

Bazı durumlarda tencerenin dibinin tutması o kadar ciddi boyuttadır ki tencereden lekenin çıkarılması çok zaman alır ve kişinin ciddi emek harcamasına sebep olur. Peki dibi tutmuş tencere nasıl temizlenir? Aşağıda anlatılan birkaç püf noktayı uygulayarak dibi tutan tencerelerin temizliğini artık çok kısa sürede ve çok fazla emek harcamadan gerçekleştirebileceksiniz.

1-)Hemen Müdahale Edin

Dibi tutan tencereyi bekletmek lekenin daha fazla işlemesine ve daha zor çıkmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple dibi tutan tenceredeki yemek hemen başka bir tencereye alınmalı ve hızlı bir şekilde dibi tutan tencere temizlenmelidir. Aksi halde lekenin çıkarılması esnasında tencerenin yapısına zarar verilebilir.

2-)Sıcak Su Dökerek Bir Süre Bekleyin

Dibi tutan tenceredeki lekenin kabartılmasının sağlanması gerekmektedir. Bu aşamada sıcak su iyi bir yöntemdir. Lekenin bir kısmı sıcak su sayesinde kabararak kendiliğinden sökülür bu sayede tencere de zarar görmemiş olur.

Bazı durumlarda özellikle lekenin büyük olduğu durumlarda sıcak suyun içerisine yağ çözücü gibi kimyasalların konulması da işlemin hızlanmasını sağlamaktadır.

3-)Karbonat ve Sirke Kullanın

Dibi tutan tencerenin kolayca temizlenmesi için ev hanımları tarafından kolayca uygulanacak bir diğer yöntem ise karbonat ve sirke karışımıdır.

1 çorba kaşığı karbonat ve 1 fincan sirkeyi dibi tutan tencereye dökün bir süre bu karışımı tencerede bekletin. Ardından bulaşık teli ile hafif hafif ovarak lekeyi çıkartın. Bu işlemi uyguladığınız tencere eğer teflon ise kesinlikle bulaşık teli kullanmayınız. Zor lekelerde gerekli ise bulaşık süngerinin sert kısmını kullanınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ