Dikişlerim Açıldı

Dikişlerim Açıldı

Dokunun kendi kendine kapanmasının zor olduğu cerrahi müdahalelerde, büyük ameliyatlarda, doğumlarda ve benzeri yaralanmalarda dikiş muhakkak kullanılmaktadır. Dikiş dokuların birbirleriyle çok daha hızlı bir şekilde kaynaşmasını sağlamaktadır. Geçmişi çok eski zamanlara dayanan dikiş, halen tıpta kullanılan en etkili yöntemlerdendir.

Dikiş atılan bölgenin aşırı zorlanması, dikişlerin yeterince iyi atılamaması bazı durumlarda dikişlerin açılmasına sebep olabilmektedir. Dikişlerim açıldı diyen kişilere toplumda muhakkak rastlamışızdır.

Ameliyat sonrasında yeterli istirahat süresini doldurmayan kişilerin başına bu durum çok sık gelir. Dikişlerin açılması durumunda kanama kaçınılmaz bir şekilde meydana gelir. Kişinin acilen bir sağlık kuruluşuna gitmesi ve kanamanın daha fazla oluşmaması için dikişlerini tekrar yaptırması gerekmektedir.

Dikişlerin açılması ciddi müdahalelerde erken farkedilmez ise ölümcül olabilir. Ölümlerin sebebi genellikle kan kaybı yada yaranın aşırı derecede iltihaplanmasıdır.

Dikişlerin açıldığı yerin şişmesi, derinin renginde değişme meydana gelmesi çok normal bir durumdur. Bu tarz olaylar o bölgenin zedelenmesinden yada cerrahi müdahale esnasında yapılan işlemlerden kaynaklanmaktadır. Genellikle dikişlerin alınmasını takip eden birkaç gün içerisinde de geçmektedir.

Dikişlerim Açıldı Ne Yapabilirim?

Dikişler yapılan yanlış hareketler yada zorlamalar sonucunda kolaylıkla açılabilir. Dikişin açılması demek dikiş için kullanılan ipin kopması ve dikilen kısmın açılması anlamına gelmektedir. Dikişlerin açılması durumunda kişinin ilk yapması gereken bir sağlık kuruluşuna girmektir. Ancak bu süre zarfında kaybedilen kanın en aza indirilmesi ve kişinin en az hasar ile kurtulması için muhakkak dikişli bölgenin bir gazlı bez ile tampon yapılması, en azından kanamanın durdurulmaya çalışılması gerekmektedir.

Evde dikişi açılan yere bunun dışında müdahale yapmak, dikişi kendiniz dikmeye çalışmak kesinlikle yapılmaması gereken bir durumdur. Ev ortamında yaralı bölgeniz mikrop kapabilir ve bu durum ciddi sorunları doğurabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ