Dilde Çıkan Kırmızı Noktalar

Dilde Çıkan Kırmızı Noktalar

Dilde çıkan kırmızı noktalar akıllara ilk olarak dilde meydana gelen bir tahrişi getirmektedir. Dil tahriş olmaya çok açık olan bir bölgedir. Aşırı sıcak yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi, aşırı tuzlu yiyeceklerin yenilmesi dilde tahriş oluşumuna sebep olabilmektedir. Aynı zamanda aşırı acı tüketimi de dilin tahriş olmasına ve dilde kırmızı noktaların oluşmasına sebep olabilmektedir.

Dilde çıkan kırmızı noktaların bir diğer sebebi, mantar enfeksiyonları olabilir. Mantar enfeksiyonlarında ağız içerisinde yaraların oluşması, kırmızı lekelerin oluşması sıkça gözlenen bir durumdur. Mantar enfeksiyonları özellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda sıkça karşılaşılan bir durumdur.

Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlarda dilde kabarcık oluşumu, kırmızı lekelerin gözlenmesi çok normal bir durumdur. Bu durumda genellikle dilde oluşan lekelere ağır bir ağız kokusu eşlik etmektedir. Bu tarz soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlardan kaynaklanan lekeler hastalığın tedavi edilmesi ile kısa süre içerisinde ortadan kaldırılır.

Dilde Çıkan Kırmızı Noktaların Tedavisi

Dilde yemeklerden sonra özellikle tüketilen yiyecek ve içeceklerin sıcaklığına bağlı olarak kırmızı leke oluşumu gözlenebilmektedir. Bu durumda oluşan lekeler kısa süre içerisinde geçmektedir. Ancak bu durumun sürekli tekrarlanması dilin yüzeyine zarar verebilir. Bu sebeple tüketilen yiyecek ve içeceklerin aşırı sıcak olmamasına dikkat edilmelidir.

Mantar enfeksiyonlarından dolayı meydana gelen kırmızı lekelerde ilk olarak yapılması gereken mantar enfeksiyonunun ortadan kaldırılmasıdır. Bu durum için genellikle oral yoldan antifungal ilaç kullanımı gerekmektedir. Mantar enfeksiyonunun sonlanması ile dilde meydana gelen lekelerde ortadan kalkacaktır.

Vücutta kalsiyum mineralinin azalması kılcal damarların deformasyonuna sebep olabilmektedir. Bu durum özellikle dilde bulunan kılcal damarların zarar görmesine ve dilde leke oluşumuna sebep olmaktadır. Bu durumda kişinin dışarıdan kalsiyum minerali takviyesi alması gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ