Diş Fırçası Nasıl Temizlenir?

Diş Fırçası Nasıl Temizlenir?

Ağız ve diş sağlığı insan sağlığı açısından dikkat edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gereken bir durumdur. Ağız ve diş sağlığının sağlanması için dişlerin fırçalanması büyük öneme sahiptir. Özelikle düzenli ve doğru diş fırçalanması kişinin sağlıklı bir ağız sağlığına sahip olmasını sağlamaktadır.

Ağız sağlığında büyük öneme sahip olan diş fırçalanmasında önemli yere sahip olan iki adım bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi kullanılan diş fırçasıdır. Ağız ve diş yapınıza uygun olmalıdır ve kaliteli olmalıdır. İkinci adım ise kullanılan diş macunudur. Diş macununun diş hekiminiz tarafından tavsiye edilen ürün ve sizin diş hassasiyetinize uygun bir ürün olduğundan emin olunuz.

Diş fırçasının hijyeni büyük önem arz etmektedir. Öncelikli olarak düzenli aralıklar ile diş fırçası değiştirilmelidir. Değiştirme süresi dışında ise diş fırçası düzenli olarak temizlenmelidir. Diş fırçasının doğru ve etkili bir şekilde temizlenmesini sağlamak için uygulayabileceğiniz başlıca pratik yöntemlerden aşağıda bahsedilmiştir.

1-)Fırçalama Sonrası Durulayın

Temizleme işlemi her diş fırçalama aşamasından sonra tekrarlanmalıdır. Bu işlem çok basittir. Dişinizi fırçalama işleminin bitmesinin ardından diş fırçalarınızı bol su ile yıkayınız. Bu işlemin düzenli olarak sürekli tekrarlanması diş fırçanızın ömrünü uzatmakta ve mikroorganizma üremesini en aza indirmektedir.

2-)Kurulayın

Her diş fırçalama işleminin ardından bol su ile durulanan diş fırçaları bu şekilde ıslak ıslak saklanmamalıdır. Suyun olduğu yerde mikroorganizmaların hızlı bir şekilde ürediği asla unutulmamalıdır. Durulama işleminin ardından temiz bir havlu kağıt kullanarak diş fırçasının ıslaklığını alınız ve bu şekilde kuru halde saklanmasını gerçekleştiriniz.

3-)Dezenfektan Solüsyon Kullanın

Diş fırçalarınızın temizliği için kullanabileceğiniz dezenfektan malzemeler piyasada birçok farklı markanın ismi ile satılmaktadır. Bu malzemelerden herhangi birini alarak diş fırçalarınızı dezenfekte etmek için kullanabilirsiniz. Bu işlemi belirli aralıklar ile tekrarlamanız etkiyi arttırmakta ve kullanım ömrünü uzatmaktadır.

Kimyasal malzeme kullanmak istemeyen kişiler evde kullanabileceği malzemeler ile de bu işlemi gerçekleştirebilir. Bu işlem için seyreltilmiş sirkeli su kullanabilirsiniz. Burada sirkenin kendine has kokusu sizi rahatsız edebilir ancak etkili bir yöntemdir. Ayrıca karbonatlı su içerisinde fırçanızı bir süre bekletmek de etkili bir çözüm olabilmektedir.

NOT: Diş fırçalarınızı temizlemek için yukarıdaki işlemleri uyguladıktan sonra muhakkak hava ile temas etmeyen kaplar içerisinde saklayınız. Bu işlem sayesinde havadaki bakteriler ile temasını engellersiniz. Ayrıca bu saklama kaplarının da belirli aralıklarda temizliğini yapınız ve belirli sürelerde yeni diş fırçası kapları ile değiştiriniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ