Diş Törpületme

Diş Törpületme

Her insan gülümsemesiyle güzeldir. Gülümsemeyi güzel yapansa hiç şüphesiz sağlıklı görünen dişler ve diş estetiğidir. Yüzümüzde en çok dikkat çeken bölgelerden birisi olan dişlerimiz için çocukluktan itibaren her yaşta diş estetiğine önem verilir. Güzel görünen sağlıklı dişlere kavuşmak için diş teli takmaya veya çeşitli diş operasyonları geçirmeye başlarız. Diş sararması, diş boylarında orantısızlık, diş çürükleri gibi görüntü ve sağlık açısından bizi rahatsız eden durumlar olabilir. Bu gibi durumlara diğer bir örnek olarak kırık dişler ya da orantısız uzun dişler örnek olarak gösterilebilir. Diş yapısındaki bu orantısızlığı çözmek için diş hekimlerinin çözüm olarak önerdiği diş törpüleme uygulanır.

Diş Törpületme Nedir?

Genellikle diş boyunu kısaltmak için uygulanan bu tedavi yöntemi boy farkı olan ön dişlerde uygulanır. Dişte aşındırma yapılarak (birbirleri arasında bariz bir seviye farkı olmayan dişler için uygulanabilir.) Kırık dişler için de yine dişler arasında orantıyı sağlamak amacıyla diş törpületme işlemi yapılabilir.

Diş Boyu Kısaltma Yöntemleri

  • Aşındırma yoluyla diş boyu kısaltılır. Genellikle boy farkı olan ön dişler için uygulanır.
  • Diş teli kullanma gibi ortodontik tedavi yöntemleri
  • Diş eti çekilmesi sonucu oluşmuş orantısızlık için diş eti tedavisi

gibi yöntemlerle diş boyu kısaltma işlemi gerçekleştirilir.

Diş Törpületme Fiyatları

Çok büyük meblağlarda olmamak üzere dişe uygulanacak tedavi yöntemine göre diş törpületme fiyatları değişiklik göstermektedir. Bu yüzden bu konuda kesin bilgiyi, dişlerinizi kontrol ettirebileceğiniz diş hekimi uzmanlarından alabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ