Diz ve Ayak Arası Yanma

Diz ve Ayak Arası Yanma

Diz ve ayak arası yanmanın birçok sebebi olabilir. Bazı hastalıkların belirtileri olarak ortaya çıkabilmektedir. Diz ve ayak arası yanma kimyasal bir etkenden veya çarpma, vurma, sürtünme gibi travma kaynaklı olarak oluşabilmektedir.

Kimyasal bir maddenin dökülmesinden ya da travmadan kaynaklı yanmalarda tahriş olan bölgenin temiz tutulması gerekli olduğu durumlarda gazlı bez ile sarılması gerekebilmektedir.

Diz ve ayak arası yanmaya his kaybının eşlik ettiği durumlar;

  • Şeker hastalığından kaynaklı olabilmektedir. Bu durum şeker hastalığının kontrol altından çıktığının göstergesi olabilir. Bu durumda kişinin ilaçlarını kontrol ettirmesi gerekli ise dozun arttırılması ya da daha farklı bir ilaç grubuna geçilmesi gerekli olabilir.
  • Romatizmal rahatsızlıklardan kaynaklı olarak da yanma meydana gelebilmektedir. Bu tarz durumlarda şiddetli ağrılarda oluşmaktadır.
  • Damar rahatsızlıklarında da siz ve ayak arası bölgede yanma meydana gelebilmektedir. Damarlarda meydana gelen deformasyonlar sonucu kan akımı bozulur bazı bölgelerde pıhtılaşma oluşabilir. Bu tarz durumlarda acil tedavi gerekmektedir.

Hipertansiyon hastalarında da tansiyonun aşırı yükselmesi durumu damarlarda deformasyona sebep olmaktadır. Bu durum kişinin diz ve ayak arasında yanmaya sebep olan bir diğer etmendir.

Sinir sıkışması genellikle el bölgesinde görülmektedir. Bu sebeple sinir sıkışması sadece el bölgesinde görülebilir diye bir algı oluşmaktadır ancak bu aldı yanlıştır. Sinir sıkışması vücudun her bölgesinde görülebilir. Diz ve ayak arası yanma oluşumunun sebebi nadir de olsa sinir sıkışması kaynaklı olabilmektedir.

Dizde Yanma Neden Olur?

Dizde yanma çok sık rastlanılan çoğu zamanda önemsenmeyen ağrı kesiciler ile geçiştirilen bir durumdur. Ancak dizde yanmanın altında yatan ciddi sebepler olabilmektedir.

Dizde yanma;

  • B12 vitamini eksikliğinden
  • Eklem iltihaplarından
  • Eklem kıkırdağında meydana gelen bir deformasyondan
  • Şeker hastalığından
  • Hipertansiyondan kaynaklı oluşabilmektedir.

Tüm bu rahatsızlıkların dışında dizde yanma ve ağrı oluşumunun sebebi aşırı kilo olabilir. Dizler vücut ağırlığını taşıyan ve dengeleyen bir pozisyondadır. Aşırı kilolu kişilerde dizlerde deformasyon çok sık görülmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ