Doğal Oda Kokusu Nasıl Yapılır?

Doğal Oda Kokusu Nasıl Yapılır?

Evlerin kalıcı ve güzel kokmasını sağlamak bütün ev kadınlarının uğraştığı ve sürekli bir yöntem aradığı bir durumdur. Evlerin güzel kokması için genellikle oda parfümleri ve çeşitli kimyasallar kullanılmaktadır. Ancak kullanılan oda parfümleri ya da kimyasallar alerji oluşturabilir, özellikle çocukların ve astımlı kişilerin rahatsızlanmasına sebep olabilmektedir.

Kimyasal maddelerin alerjik reaksiyonları tetiklemesi ve bazı hastalıkların oluşumu hızlandırılmasından dolayı çoğu zaman tercih edilmemektedir. Böyle bir durum karşısında kişiler doğal koku veren maddelere yönelmektedir.İşte doğal oda kokusu yapmanın püf noktaları;

1-) Doğal Esansları Kullanın

Hoşunuza giden ve evinizin kokmasını istediğiniz hoş kokulu esansları aktarlardan ya da marketlerden alınız. Bunları uygulayacağınız küçük işlemler ile rahatlıklar kullanabilirsiniz.

Bir miktar karbonatı bir sprey şişesine koyunuz. Üzerine 20-30 damla istediğiniz esanstan koyunuz ve üzerini su ile tamamlayıp iyice çalkalayınız. İşte ev yapımı oda spreyi, istediğiniz zaman bu oda spreyini kullanabilirsiniz.

Oda spreyini hazırlarken isteğe bağlı olarak birden fazla esansı karıştırabilirsiniz. Ancak bu aşamada dikkatli olmanızı ve çok ağır kokular oluşturmamanızı tavsiye ederiz.

2-) Bambu Çubuklarından Oda kokusu yapın

Ağzından beş altı adet bambu çubuğu geçirebileceğiniz bir şişe alınız. Bu şişenin çok derin olmasına gerek yok. İçerisine çok sevdiğiniz esanslardan ilave ediniz ve bambu çubuklarını koyunuz. Odanızın kokusunun azaldığını düşündüğünüzde bambu çubuklarını ters çevirmeniz yeterli olacaktır.

3-) Ev yapımı Mum Kullanın

Kokulu mumlar evlerin güzel kokmasını sağlayacak bir diğer yöntemdir. Bunun için satılan hoş kokulu ve doğal aramalı mumları kullanabilirsiniz. İsteğinize bağlı kendi zevkinize göre de kokulu mumlarınızı hazırlayabilirsiniz. Kullandığınız mumların kokusunu arttırmak için biraz esans ilave edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ