Dolaşmış Saç Nasıl Açılır?

Dolaşmış Saç Nasıl Açılır?

Saç dolaşması saçın yapısından kaynaklı nedenlerden meydana gelebileceği gibi çeşitli çevresel etmenlerden kaynaklı da olabilmektedir. Özellikle kıvırcık saçlı kişilerde bu durum çok sık meydana gelmektedir. Kişinin doğal saç yapısının yanı sıra kullanmış olduğu ürünlerde saçının dolaşmasına neden olabilmektedir.

Dolaşan saçı açmak neredeyse imkansız olabilir. Saçı açmak için taramak gerekmektedir. Ancak bu durum dolaşma miktarına bağlı olarak kişinin acı çekmesine sebep olabilir. Bu yüzden dolaşan saçları açmak için tarama öncesinde mutlaka ekstra işlem uygulanması saçın daha fazla yıpranması önlenmelidir.

Saç, aşırı ısı görmekten kaynaklı sık sık yıpranabilir. Bu durum ince telli saçların sık sık dolaşmasına yol açmaktadır. Ayrıca kişinin saç türüne uygun olmayan şampuanların kullanılması, kimyasal maddelerin kullanılması, saç kremlerinin kullanılmaması saçların yıkama işlemi sonrasında dolaşmasına neden olabilmektedir.

Dolaşmış saçı açmak için uygulanabilecek yöntemler şunlardır;

1-)Saç Kremi Uygulayın

Sürekli dolaşan saçlarınız var ise, tarakla saçınızı bir türlü ayıramıyorsanız yapmanız gereken banyoda saçlarınızı yıkadıktan sonra bir kez de saç kremi kullanarak yıkamaktır. Piyasada birçok farklı markaya ait saç kremi bulunmaktadır. Bunlardan size en uygun olanını seçerek kullanabilirsiniz. Saç kremi sayesinde saçlarınız çok daha az dolaşır ve dolaşan saç hızla açılmaktadır.

2-)Duş Sonrası Preparatlar

Duş sonrasında özellikle dolaşan saçlarınızı taramadan önce açmak için duş sonrası kullanılabilecek birçok ürün bulunmaktadır. Özellikle saç açıcı spreyleri kullanarak dolaşmış saçlarınızı kolaylıkla açabilirsiniz. Saç açıcı kremler, yağlar da sık sık tercih edilir.
Duş sonrasında dolaşan saçları açmak için kullanılabilecek doğal yağlarda saçları açmak için kullanılabilir. Özellikle argan yağı içeren preparatlar ya da argan yağı saçı açmak için kullanılabilir.

3-)Kalın Dişli Tarak Kullanın

Dolaşmış saçları açmak için kesinlikle sık dişli tarakları kullanmayınız. Bu tür taraklar saçların daha fazla yıpranmasına ve dolaşmasına neden olur. Sürekli sık dişli tarak kullanımını saçlarda daha fazla kırık oluşmasına da neden olmaktadır. Bu yüzden günlük hayatınızda da saçlarınız dolaştığında da kalın dişli tarakları kullanmayı tercih ediniz.

NOT: Dolaşan saçlarınızı tek seferde taramaya çalışmayınız. Belirli bölümlere ayırarak tutam tutam tarayınız. Dolaşan tutamları açmak için piyasada bulunan saç açıcı spreylerden yararlanabilirsiniz. Saç açıcı spreyi, dolaşan saçınıza sıkın ve kalın dişli tarak ile tarayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ