Dondurulmuş Karides Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Karides Nasıl Pişirilir?

100 gramı 85 kalori olan karides oldukça önemli bir protein kaynağı olmakla beraber piÅŸmiÅŸ halinin 100 gramı 120 kaloridir ve 23.7 gram protein içermektedir. Yani günlük protein ihtiyacımızın %30-40’ını karşılamaktadır. Aynı zamanda tam bir vitamin kaynağı olan karides B12 ve D vitaminini bolca içermektedir.

Besin değeri oldukça yüksek olan ve sağlığımız için tercih edebileceğimiz bir besin olarak önerilen bir deniz ürünü olan karidesi temizlemesi zahmetli olacağı için hazır temizlenmiş ve dondurulmuş olanlarının alınıp tüketilmesi yemek hazırlayan bireylerin işlerini kolaylaştırmaktadır.

Temizlenen karideslerden dondurulmadan önce şoklanmaktadır, yani çiğ halde olan dondurulmuş karidesleri yemeğe eklemeden önce haşlamak gerekmektedir. Izgara, tava, sote ve birçok şekilde lezzetlenen karidesler oldukça lezzetli halleri ile damaklara şenlik havası katmaktadır.

Dondurulmuş Karides Nasıl Yapılır?

1-)Karides Haşlama Yöntemi

Dondurulmuş olarak alınan karidesleri büyük bir tencerede kaynatılan suyun içine atınız ve haşlayınız. Yumuşayana kadar kaynatılan karidesleri sudan çıkardıktan sonra üzerine yarım limonun suyunu ekleyiniz. Bir miktar taze kekik, 2 dal dereotu, 2 dal maydanozu kıyıp limon ile harmanlanan karideslerin üzerine ilave ediniz. Yarım çay kaşığı tuz da ekledikten sonra karides haşlamanız hazır olacaktır.

2-)Karides Salatası

Dondurulmuş olarak aldığınız karidesleri derin bir tencerede içerine 1 yemek kaşığı sirke ekleyerek kaynatınız. Eklenen sirke karideste oluşabilecek kötü kokuyu engellemenize yardımcı olacaktır.

Büyük ya da küçük boy karides tercih edebileceğiniz karides salatası için kaynama suyuna istediğiniz aromaya sahip sebzeleri de ekleyerek yeni lezzetler edinebilirsiniz.

Karideslerinizi haşladıktan sonra üzerine zeytin yağ, kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz ekleyip harmanlayınız. Son olarak da rendelenmiş kaşar peyniri ile salatanızı süsleyerek servis edebilirsiniz.

3-)Karides Tava

Oldukça pratik bir tarif olan karides tava yemek yapmak istemediğiniz zamanlarda ya da aniden gelen misafirleriniz ağırlamak için rahatça kullanabileceğiniz bir tarif. Tavanıza 2 yemek kaşığı kadar tereyağı ekledikten sonra küçük küçük doğranmış 2 diş sarımsağı da ekleyip soteleyiniz. Sarımsaklar iyice sotelenip aromasını bıraktıktan sonra 500 gram karidesi ekleyip 5 dakika pişirdikten sonra üzerine pul biber, tuz ekleyiniz. Tercihinize göre farklı baharatlarda ekleyip yemeğinizi lezzetlendirebilirsiniz.

4-)Karides Makarna

20-30 dakika arasında hazırlayabileceğiniz başka pratik bir tarif ise karides makarna. Yarım paket makarnayı haşladıktan sonra suyunu süzünüz. Temizlenmiş olarak aldığını dondurulmuş karidesinizi haşladıktan sonra tuz ve karabiber ile marine ediniz. Sonra geniş bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağınızı eritiniz. 4 diş sarımsağınızı iyice dövdükten sonra, yarım çay kaşığı kadar pul biberinizi, bir miktar kekiği de ekledikten sonra 1-2 dakika soteleyiniz.

Marine edilen karideslerinizi de erittiğiniz tereyağlı karışımınıza ekledikten sonra 2-3 dakika kavurunuz. Daha sonra 4 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine makarna, 1 kahve fincanı kadar parmesan peyniri, 2 su bardağı ufak boy roka ilave ediniz ve rokalar kendini salıncaya kadar karıştırınız. Sos ve hazırladığınız makarnayı harmanlayarak sıcak servis ediniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ