Donmuş Et 5 Dakikada Nasıl Çözülür?

Donmuş Et 5 Dakikada Nasıl Çözülür?

Malzemelerin tazeliğini koruyarak uzun süreli saklanması için sıkça dondurucuda saklanması tercih edilir. Dondurucuda saklanan yiyecekler uzun süre bozulmadan saklanabilir. Dondurucu son yıllarda çok avantaj sağlamasından dolayı hemen hemen her evde kullanılmaktadır.

Ancak dondurucu kullanmanın da bazı sorunları olabilmektedir. Örneğin sebze ve etler buzlu iken kesinlikle pişirilmemeli muhakkak çözünmesi beklenilmelidir. Ancak bazı zamanlarda fazla vakit yoktur ve pratik yöntemler olmak zorundadır. Mesela donmuş et 5 dakikada nasıl çözünür? Aşağıda anlatılan yöntemi uygulayarak artık etlerin çözünmesini saatlerce beklemeniz tarih oldu. Aynı zamanda uygulayacağınız bu yöntem etin hiçbir şekilde zarar görmesine imkan tanımamaktadır.

1-)İki Çelik Tencere Edinin

Dondurucudan çıkardığınız etin 5 dakikada erimesini sağlamak için kullanılacak bu yöntemde sahip olmanız gereken malzemelerden bir tanesi çelik tenceredir. İki adet çelik tencereyi alın. Unutmayınız tencerelerin çelik olması çok önemlidir aksi halde işlem başarı ile sonuçlanmaz.

Çelik tencerelerden bir tanesini ters bir şekilde ocağa oturttunuz. Çelik tencerenin üzerine eritmek istediğiniz etleri koyunuz ve üzerine diğer çelik tencereyi normal bir şekilde koyunuz.

2-)2 Litre Suyu Üsteki Tencereye Boşaltın

Yukarıda anlatılan sistemi kurduktan sonra yapmanız gereken ikinci aşama en üstteki tencerenin içerisine su koymak. Burada direk kaynar su kullanmayınız. Bu etlerin bir anda çözünmesini sağlayacağından etlerin bu işlem esnasında pişmesine sebep olabilir.

Bu aşamada ılık su kullanılması gerekmektedir. İki litre suyu tencereye koyunuz ve ocağın altını yakınız. Bu aşamadan sonra 5 dakika beklemeniz yeterli olacaktır.

NOT: Bu yöntemdeki süre etin miktarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Aynı zamanda poşette olmayan etlere bu yöntemi uygulamadan önce muhakkak bir buzdolabı poşetine koyunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ