Donmuş Su Borusu Nasıl Açılır?

Donmuş Su Borusu Nasıl Açılır?

Donmuş bir su borusunun çabucak çözülmesi önemlidir. Bununla birlikte donmuş boruyu doğru şekilde çözmek de önemlidir. Kontrollü su akışını sağlamak ve meydana gelebilecek olası tehlikelerden korunmak için sizlere bilgilendirici bir yazı hazırladık.

Donmuş Su Borusu Nasıl Açılır?

1-)Donmuş Boruyu Öncelikle Tespit Edin

Dondurulmuş bir boruyu çözmek için öncelikle hangi borunun veya boruların dondurulduğunu belirlemeniz gerekir. Su vanasını açın. Hiçbir su çıkmazsa veya sadece hafif bir damla sızarsa musluğa giden bir boru muhtemelen donmuş demektir. Bir boru donarsa, diğerlerinin de donması ihtimali vardır.

Donmuş borular, lavabonuzun altında, bodrum katında veya evin dış tarafındaysa rahatlıkla donmuş kısmı tespit edebilirsiniz. Donmuş boruların üzerinde genellikle hafif bir şişlik olur. Eğer su borunuzun görebildiğiniz kısımlarında donmalar oluştuysa, duvarın içindeki su borularına nazaran daha kolay açabileceksiniz.

2-)Musluğunuzu Açın

Dondurulmuş bir boruyu çözmeye çalışmaya başlamadan önce, muslukları açtığınızdan emin olun. Musluğun sıcak ve soğuk tarafını aynı anda açın. Bu sistemdeki basıncın hafifletilmesine yardımcı olur ve boruyu çözmeye başladıktan sonra suyun akış yönünü bulmasını sağlar.

Donmuş Boruları Çözmeye Nereden Başlamalıyız?

Buzu eritme işlemine her zaman musluğunun yakınındaki borudan başlayıp gitgide arkaya doğru ilerlemelisiniz. Eğer eritme işlemine bu şekilde başlarsanız, eriyen buz direkt olarak musluktan çıkabilecektir. Borunun musluğa yakın olmayan tarafından eritme işlemine başlarsanız, eriyen buz önü kapalı olduğu için dışarı çıkamayacaktır bu da borunun içinde daha fazla basınca hatta borunun patlamasına neden olabilir.

Görünürdeki Boruları Açabilmek İçin Bazı İpuçları

Dondurulmuş boru kolayca erişebileceğiniz bir bölgede bulunuyorsa, su borusunu açmak için birkaç seçeneğiniz mevcuttur.

  • Saç Kurutma Makinesi: Bir boruyu çözmenin en kolay yollarından biri saç kurutma makinesi kullanmaktır. Sadece kurutucuyu açın ve musluğa en yakın bölümden başlayarak sıcaklığı borudan gelin. Herhangi bir elektrikli üründe olduğu gibi uygun önlemleri alın ve cihazı çalıştırırken suyla temastan kaçının.
  • Taşınabilir Isıtıcılar: Boruyu çözmek için bir başka yöntem, bir ısı lambası veya taşınabilir alan ısıtıcısı kullanmaktır. Cihazı, dondurulmuş boruya ısının erişebileceği şekilde yerleştirin. Bu dolaylı ısı boruyu çabucak çözmeye yardımcı olabilir. Kullandığınız aygıtın güvenlik önlemlerine uyduğunuzdan emin olun ve cihazı sudan uzak tutun.
  • Sıcak Havlu: Dondurulmuş bir boruyu çözmenin bir başka yolu, sıcak suya batırılmış havluları borunun etrafına sarmaktır. Bu yöntem boruyu yavaş yavaş çözmeye yardımcı olacaktır.

Kapalı veya Erişemeyeceğiniz Alanlardaki Boruları Açmak İçin İpuçları

Dondurulmuş boru, kolayca erişemeyeceğiniz bir bölgede bulunuyorsa aşağıda belirttiğimiz yöntemlere başvurabilirsiniz.

  • Evinizin Isısını Yükseltin: Evin sıcaklığını arttırarak donmuş boruyu çözmeyi deneyebilirsiniz. Donmuş su borularını açmak için tek ihtiyacınız olan şey kombiyi bir tık daha açmak olabilir.
  • Kızıl Ötesi Lamba: Duvarın içindeki donmuş borunun nerede olduğunu biliyorsanız, donmuş borunun bulunduğu duvarın önüne kızılötesi bir lamba yerleştirerek tıkanıklığı çözmeyi deneyebilirsiniz. Lambadaki ısı duvara nüfuz edip borunun çözülmesini sağlayabilir.
  • Duvarı Delin: Bunu yapmak size bir rahatsızlık vermeyecekse, boruya kolayca erişebilmeniz için dondurulmuş borunun önündeki alçı duvar bölümünü kırabilirsiniz. Ardından yukarıda listelenen görünürdeki donmuş boruyu çözme yöntemlerinden birini kullanabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ