Dudak Piercingi Nasıl Çıkarılır?

Dudak Piercingi Nasıl Çıkarılır?

Daha çok küpe gibi bir vücüt aksesuarı olarak bilinen piercing aynı zamanda da bir vücut süsleme sanatıdır. Yaygın olarak takı anlamında bilinen piercing bu işlemin uygulanması ile aynı adı taşımaktadır. Vücudu süslemek için tercih edilen piercing vücudun farklı noktalarına takılabilmektedir. Genellikle kaş, dudak ve göbek deliği tercih edilse de dil, kulağın iç kısmı, kulak kepçesinin üst kısmı gibi farklı noktalara da takılabilmektedir. Piercing işlemi cildin ve yağ dokusunun delinmesi ile ya da kıkırdak dokunun delinmesi ile uygulanmaktadır. Bu nedenle piercing taktırıldığında hijyen konusuna çok dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde ilgili bölgenin iltihap kapması gibi istenmeyen durumlar yaşanabilir.

Özellikle de dudak gibi hassas bölgeler için hijyen konusu çok daha önemlidir. Çünkü bu tarz hassas bölgelerden kapılan mikroplar sadece piercing takılan bölgenin iltihaplanması ile değil daha farklı hastalıklar ile de karşınıza sorun olarak çıkabilir. Piercingler her ne kadar şık bir görünüm sunsalar da zaman zaman çıkarılmaları gerekebilir. Dudak piercingine sahipseniz ve bunu çıkarmak istiyorsanız, bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Dudak Piercingi Nasıl Çıkartılır?

1-)Hijyen SaÄŸlamak

Dudak gibi hassas bölgelere takılan piercingler için en önemli konu hijyen konusudur. Hijyen konusuna dikkat edilmemesi durumunda olumsuz durumlarla karşılaşılması çok büyük bir olasılıktır. Bu nedenle dudak piercinginizi çıkarmadan önce mutlaka ellerinizi yıkamalısınız. Bol sabun ile ellerinizi dikkatli bir şekilde iyice yıkayın. Daha sonra da piercinginizi çıkarırken elinizin kayıp size zarar vermemesi için temiz olduğundan emin olduğunuz bir havlu ile ellerinizi tamamen kuruduğundan emin olana kadar iyice kurulayın.

2-)Karışım Hazırlayın

Dudağınızın zarar görmemesi için ve piercing bölgesinin mikroplardan arınması için hazırlaması oldukça kolay olan bu karışımı hazırlamanız gerekir. Bunun için 1 su bardağı kadar suyun içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve tuzun suyun içinde çözülmesini sağlayın. Daha sonra bir parça pamuk alarak bu pamuğu karışıma batırın. Ardından pamuktaki fazla suyu sıkarak piercing bölgesine sürün. Bu işlem ile tuzlu su karışımının piercing deliğinizin içine sızmasını sağlayın.

3-)Piercingi Çıkarma

Bir elinizle piercingi dış tarafından tutarken diğer elinizle de iç tarafından tutun. Dudak piercinglerinde genellikle iç tarafta bulunan ve çoğunlukla top şeklinde olan kısım daha sert vidalıdır. Bu nedenle iç kısmı saat yönünde yani sağ tarafa doğru çevirerek piercinginizi kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Eğer bu şekilde çıkaramadıysanız, piercinginizin dış tarafını sağ tarafa doğru çevirerek çıkarabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ