Düdüklüde Patates Nasıl Haşlanır?

Düdüklüde Patates Nasıl Haşlanır?

Patates günlük yaşantılarda en çok tüketilen ve en çok sevilen besinlerden biri olmuştur. Farklı farklı birçok çeşit yemek olanağı sunan patates küçükten büyüğe herkes için en lezzetli besinlerdendir. Hasta yemekleri için de özel yemekler için  de sofralardan eksilmeyen patates günün her saati tüketmek için de uygundur. Bu nedenle sadece akşam yemeği olarak değil kahvaltı, öğle yemeği, ara öğün gibi günün tüm saatleri patates tüketimi için uygundur.

Bu durumda da patatesin yapılış şekli önem kazanmaktadır. Patatesi haşlayarak pişirmek en kolay ve pratik yöntemlerden biridir. Üstelik oldukça da lezzetlidir. Haşlanmış patates genellikle kahvaltılarda tüketilen bir patates çeşididir. Ancak patates haşlarken haşlama şekli çok önemlidir. Doğru şekilde haşlanmayan patatesler dağılırlar ve tutulamazlar. Bu nedenle de yemek neredeyse imkansız bir hal alır. Dağılmasının yanı sıra doğru şekillerde haşlanmayan patateslerde kabukları soymak da zor olur. Düdüklüde patates haşlamak için uygulanacak birkaç adım vardır.

Patates Nasıl Haşlanır?

1-)Patatesleri Yıkayın

Patatesleri yıkanması haşlanması sırasında oldukça önemlidir. İyi şekilde yıkanmayan patatesler haşlanmaya başlandığında tüm kirlerini salarak kirli suyun içinde haşlanırlar. Bu nedenle patatesleri tam olarak yıkamak oldukça önemlidir. Patateslerin üzerindeki tüm toprağın çamurun gittiğinden emin olduktan sonra yıkama işlemi tamamlanmış demektir. İsteğe bağlı olarak patatesleri patates fırçası ile fırçalayarak da yıkayabilirsiniz.

2-)Haşlama Suyu ve Patateslerin Hazırlanması

Patatesleri düdüklü tencerede haşlamak istiyorsanız, ara ara açıp kontrol etme şansınız olmayacaktır. Bu nedenle diğer tencerelere oranla daha dikkatli hazırlamak gerekir. Öncelikle çok derin olmayacak şekilde iyice yıkadığınız patateslerin üzerine çizikler atın. Bu çizikler daha sonra patatesleri daha kolay soymanızı sağlayacak. Tüm patatesleri boydan boya çizdikten sonra düdüklü tencerenin içine atın. Düdüklü tencerenin içine ise patateslerin üzerini geçecek kadar su ilave edin. Patatesleri ve suyu koyduğunuz düdüklü tencerenin içine patateslerinizin miktarına göre biraz da tuz ekleyin. Daha sonra düdüklü tencerenizi kapatıp ocağın altını kısık ateşle orta ateş arasında açın.

3-)Düdüklüden Çıkarma

Haşladığınız patatesleri düdüklüden çıkarmakta oldukça önemli bir adımdır. Suyun içinden çıkarmadan önce bir çatal yardımı ile patateslerin iyice haşlandığından emin olun. İçleri de yumuşayan patatesleri düdüklüden çıkardıktan sonra buz gibi su ile dolu bir kabın içine koyun. Bu şekilde haşlamış olduğunuz patateslerde kolayca soyulacaktır.

NOT: Haşlama suyunun içine tuz koymak patateslerin daha kısa sürede haşlanmasını sağlar. Pişirme süresi ise kullandığınız patates miktarına ve ocak büyüklüğünüze göre değişir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ