Duvar Kabarması Nasıl Önlenir?

Duvar Kabarması Nasıl Önlenir?

Duvarın boyasının ve sıvasının kabarması evlerde çok sık yaşanılan problemlerden bir tanesidir. Bu tarz problemler genellikle evde bulunan bir su kaçağından ya da evin aşırı rutubetli olmasından kaynaklanmaktadır.

Rutubetli evlerde meydana gelen boya kabarmasını önlemek için öncelikli olarak rutubetin kaynağının bulunması gerekmektedir. Duvar kabarması nasıl önlenir? Duvar kabarmasının önlenebilmesi için sorunun kaynağının doğru şekilde tespit edilmesi ve çözümlenmesi gerekmektedir. Duvar kabarmasını önlemek amacıyla aşağıda birkaç yöntem anlatılmaktadır. Lütfen dikkatlice okuyunuz ve uygulayınız.

1-)Boyanın Düzgün Uygulanışı

Duvar kabarmasının meydana gelmesinin en sık nedenlerinden biri yanlış boya uygulamasıdır. Boya uygulaması esnasında ne yazık ki boya yeterince uğraşılarak inceltilmez. İnceltilmeden sürülen boya kısa süre içerisinde kabarabilir ya da çatlaklar oluşabilir.

İkinci ve sık görülen sebeplerden bir tanesi de boyanın ilk katı sürüldükten sonra yeterince beklenilmemesidir. Boya sürüldükten sonra muhakkak kuruması için beklenilmelidir. Yeterince kuruması için beklenilmez ve bir kat daha boya sürülürse duvarda kabarma gözlenebilir. Çatlak oluşumu da aynı şekilde oluşabilir.

Astar uygulaması da boya yapımı aşamasında sıkça atlanılan bir süreçtir. Bir duvarı boyamadan önce muhakkak astar atılmalıdır. Bu astar boyanın duvara daha iyi adapte olmasını sağlamaktadır. Astar yapılmadan boyama işlemi yapılır ise duvarda kabarmalar, çatlamalar gözlenebilir.

2-)Rutubet Sorunu Çözümü

Duvarın kabarmasının, boyalarının çatlaması ve dökülmesinin en yaygın sebeplerinden bir tanesi de rutubettir. Genellikle eski evlerde gözlenen bu problem çoğu yeni binalarda da nadir de olsa görülmektedir.

Su tesisatında meydana gelen herhangi bir problemden kaynaklı olarak duvarlar su çekebilir ve duvarın yapısında bozulma görülebilir. Bu gibi durumlarda başta duvarın boyasında dökülme gözlenir ardından duvarda dökülmeler ve kabartılar oluşmaya başlamaktadır. Bu tür duvarda kabartı oluşumunu önleyebilmek için kişinin evdeki su tesisatını sık sık kontrol ettirmesi gerektirmektedir.

3-)Yeni Evden Kaynaklı Sebepler

Duvarda kabartı oluşumu yeni yapılan binalarda gözlenen bir durumdur. Özellikle binanın tam olarak oturmasını beklemeden yapılan boya sonucunda kabartı oluşumu sıkça rastlanan bir durumdur.

Duvarda kabarma oluşumunu önlemek için bu sebeple boya yapılmadan önce duvarın yeterince oturduğundan emin olunması, binanın yeniliği hakkında fikir sahibi olunması gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ