Duvardaki El Lekeleri Nasıl Çıkar?

Duvardaki El Lekeleri Nasıl Çıkar?

Ev temizliği özellikle de ince temizlik işleri oldukça zaman alan işlerdir. Bir de inatçı kirler söz konusu ise temizlik yapmak daha çok zaman alan ve daha çok can sıkan bir iş haline gelir. Duvarda oluşan kirler de hanımların gözlerini korkutan işlerden biridir.

Duvarda meydana gelen kirleri temizlemek zor gibi gözükür ve duvarda oluşan kirler evin görüntüsünde hoş olmayan bir görüntü verir. Özellikle priz kenarlarında meydana gelen el lekeleri oldukça çirkin bir görüntüye neden olur. Ancak basit birkaç yöntem ile bu kirlerden kurtulmak fazlasıyla kolaydır. Bu yöntemleri uygulamak için ise bir miktar karbonat, bir belki birkaç patates, sıvı arap sabunu, bir miktar parafin, bulaşık deterjanı ve temiz bir mikro fiber bez yeterli olacaktır.

1-)Karbonat ile Temizleme

Mikro fiber bir bezin üzerine bir miktar karbonat dökün. Sonra çok az su ile ıslatın ve nemli bir bez elde edin. Bu bez yardımı ile duvarlarınızda oluşan el lekelerini dairesel hareketler ile silin. Zor lekeler için bu işlemi biraz daha bastırarak yapın.

2-)Patates ile Temizleme

Bir tane patates alın ve ortadan ikiye kesin. Yüzey alanının büyük olması için dikey olarak kesin. Duvarınızdaki temizlemek istediğiniz lekelerin üzerine kestiğiniz bu patates ile ovalayın. Ardından parafine(petrolden elde edilen kokusuz ve renksiz yapıdaki mum çeşidi) batırdığınız mikro fiber bez ile lekelerin üzerini silin. Lekelerden eser kalmadığını göreceksiniz.

3-)Sıvı Arap Sabunu ile Temizleme

Yeni oluşan ya da hafif lekeler için ılık bir su içine bir miktar arap sabunu koyun. Arap sabunu yerine bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu su ile ıslattığınız mikro fiber bez ile lekelerin üzerini dairesel hareketler ile silin. Daha zor ve inatçı lekeler ise arap sabununu doğrudan nemli bezin üzerine dökerek silin.

Yukarıdaki yöntemlerden herhangi biri ile duvarlarınızı temizledikten sonra nişastalı su hazırlayın. Renksiz bir sünger veya mikro fiber bir bez yardımı ile nişastalı suya batırdığınız sünger veya bezi duvarları silmek için kullanın.

NOT: Temizlemek istediğiniz duvarınızda kullanılan boyanın türü oldukça önemlidir. Çünkü bazı maddeler boyanın türüne göre boyanıza zarar verebilir ve daha çirkin bir görüntü oluşmasına neden olur. Bu nedenle silinebilir su bazlı boyalar ya da yağ bazlı boyalar için bu yöntemleri uygulayın. Boyanıza zarar verebilecek kadar çok bastırmadan silin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ