Duvardaki Küf Nasıl Temizlenir?

Duvardaki Küf Nasıl Temizlenir?

Küfler bir mantar türüdür. Bu mantar türü mantarlarda olduğu gibi nemli ve ıslak bölgelerde yetişirler. Duvarlarda meydana gelen rutubet küflerin oluşumuna temel oluşturmaktadır.

Küfler duvarlarda üreyerek hem duvarın bozulmasına ve duvarda leke oluşumuna sebep olurlar hem de küfler insan sağlığı için ciddi problem oluşturmaktadır. Özellikle küfe alerjisi olan kişiler için çok ciddi problemler oluşturabilir. peki bu kadar tehlikeli duvardaki küf nasıl temizlenir? İşte adım adım duvardaki küflerin temizlenmesi;

1-)Çamaşır suyu ile temizleyin

Çamaşır suyu ve çamaşır suyu gibi dezenfekten özelliğe sahip olan kimyasallar küflerin yok olmasını sağlamaktadır. Bu sayede ortam dezenfekte olmaktadır.

Eğer küfler duvarda daha yeni oluşmaya başlıyor ise bu tarz durumlarda küflerin üzerine su ile karıştırılmış suyun sıkılması ya da çamaşır sulu bez ile silinmesi yeterli olacaktır.

Ancak küf oluşu çok daha eski ve çok yayılmış ise direk olarak çamaşır suyunun uygulanması gerekmektedir.

2-) Kuru bez ile duvarı silin

Çamaşır suyu uygulanan duvar belli bir miktar beklenilir. Çamaşır suyunun küfleri öldürmesi yaklaşık olarak yarım saat sürer ve yarım saat sonrasında duvarın kurutulması gerekmektedir. Bu işlem için kuru bezle kullanılır. Bu sayede hem duvardaki küf lekeleri çıkarılır hem de duvarın kurutulması sağlanarak yeni küflerin üretilmesi önlenmiş olur.

Bu işlemi birkaç defa farklı kuru bezler ile yapmanız gerekmektedir. Duvarın iyice kuruduğundan kesinlikle emin olunuz. Duvarın kolay kuruyabilmesi için etrafındaki eşyaları çekiniz.

3-) Astar ile boyayın

Kuruyan duvara mutlaka astar atınız. Bu sayede hem küflerin tekrar üremesini hem de duvarın eski rengine ulaşmasını sağlamış olursunuz. Gerekli ise astardan sonra duvarı komple boyayabilirsiniz. Hatta bu durum duvarın diğer kısımlarına yayılmış olabilecek küflerin de yayılışını engellemektedir.

NOT: Tüm bu işlemleri yapmanız eğer duvarın nemlenmesine ve küf oluşumuna sebep olan etkenin bulunmaması ve bu durumun düzeltilmemesi halinde hiçbir işe yaramayacak kendi kendini tekrarlayacaktır. Bu sebeple öncelikle duvarın nemlenmesine sebep olan etkenin bulunması ve ortadan kaldırılması gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ