El Gırgır Fırçası Nasıl Temizlenir?

El Gırgır Fırçası Nasıl Temizlenir?

Süpürgeler evlerin ve ofislerin vazgeçilmez temizlik aletlerinden biridir. Pratik ve kullanışlı olan süpürgelerin farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bu süpürgelerin en basit olanları da gırgırlardır. Süpürülmek istenilen bölgeyi tüm kırıntı ve parçacıklardan arındırmak için oldukça etkili olan gırgırlar elektrikli süpürgelerin uç kısımlarında da mevcuttur. Ancak bu gırgırları temizlemek için ayrıca zaman ayırmak gerekmektedir.

El gırgırları özellikle evler de yer sofralarının ardından yere dökülen kırıntıları süpürmek için sıklıkla kullanılır. Ancak bu kullanım sırasında farklı etkenlerden dolayı el gırgırları kirlenir ve işlevlerine devam edebilmek için temizlemek gerekir. Bazı insanlar için el gırgırlarını temizlemek zor ve uğraştırıcı bir iş gibi gözükür. El gırgırlarını temizlemek doğru yöntemler uygulandığı sürece oldukça kolay ve basit bir iş halini alır. Bunun için gerekli olan malzemeler ise makas, su ve deterjandır.

1-)Makas ile Temizleme

Makas ile el gırgır fırçası temizlemek oldukça pratik ve kolay bir yöntemdir. Bunun için öncelikle el gırgırınızı açıp içini boşaltın. Daha sonra fırçayı yerinden çıkarın. El gırgır fırçasının etrafına dolaşan ve temizliği engelleyen iplik, saç gibi şeyleri makas yardımı ile kesin. Bu işlemi uygularken el gırgır fırçasının kıllarını kesmemeye özen gösterin.

Aksi takdirde kılları kısalan gırgır fırçası işlevinde azalmalar meydana gelir. Bu durumda istenilen temizlik sağlanamamış olur. Bu nedenle dikkatli bir şekilde bu işlemi uygulamak gerekir. Dikkatlice tüm pislikleri makas ile kestikten sonra çıkardığınız şekilde gırgır fırçanızı yerine takıp gırgırı kapatarak tekrar kullanabilirsiniz.

2-)Su ve Deterjan ile Temizleme

Su ve deterjan kullanarak el gırgır fırçası temizlemek oldukça kolay bir yöntemdir. Bunun için öncelikle gırgırınızı açıp fırça kısmını çıkarın. Daha sonra gırgır fırçasının üzerindeki pislikleri alabildiğiniz kadar alın. Bu işlemi gırgır fırçanızın kıllarına uygun bir tarak yardımı ile de kolaylıkla yapabilirsiniz. Kabaca gırgır fırçanızın üzerinde bulunan pislikleri aldıktan sonra uygun bir çamaşır deterjanı ya da bulaşık deterjanı yardımı ile gırgır fırçasını tamamen temizleyebilirsiniz.

Bunun için sıcak su ile birlikte bir miktar istediğiniz bir deterjanı karıştırıp gırgır fırçasını bu karışım ile yıkayın. Yapışık kirler için bu karışımın içinde yarım saat kadar beklettiğiniz fırçaları daha kolay temizlersiniz. Yağlı yüzeylerde kullanılan fırçalar ise özellikle yağ çözücü özelliği olan bulaşık deterjanları ile temizlendiğinde daha etkili sonuçlar verir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ