Elbise Askısı Nasıl Kullanılır?

Elbise Askısı Nasıl Kullanılır?

Askılar günlük hayatta en çok kullanılan eşyalardan biri olarak yer alır. Düşünüldüğü zaman pek öyle gelmese de aslında durum bu şekildedir. Dolapların içinde çoğu zaman farkına varmadan her gün kullanılır.

Farklı kıyafetler olmasından kaynaklı olarak da askılar kendi arasında çeşitlilik gösterir. Farklı türdeki kıyafetler için farklı çeşitlerdeki askıları kullanmak gerekir. Durum bu şekilde olunca da askıları doğru kullanmak oldukça önemli bir hal alır. Çünkü doğru kullanılmayan askılar kıyafetlerin kırılmasına neden olurken kıyafetlerde iz oluşmasına da sebebiyet verebilir. Bu olumsuz durumları engellemek için askıların doğru kullanılması gerekir ve bunun için dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Elbise Askısı Kullanımı

1-)Doğru Askı Seçimi

Öncelikle dikkat edilmesi gereken nokta askıya asmak istediğiniz kıyafetinizin türüdür. Eğer elbiselerinizi askıda saklamak istiyorsanız elbisenize uygun bir askı tercihi yapmanız gerekir. Burada önemli olan nokta ise elbisenizin kumaş türüdür. Hassas kumaşlardan ya da ince kolay şekil alabilen bir elbise için elyaf kaplı yumuşak askılar tercih etmelisiniz. Bu askıları elbisenin omuz kısımlarına geçirerek uygun yükseklikte bir yere asarak kullanabilirsiniz. Straplez elbiseler için ise yan kısımlarında oyuntusu olan askılar tercih edilmelidir. Elbiselerin iç kısımlarında bulunan ipleri bu oyuntulara geçirerek rahatlıkla kullanabilirsiniz.

2-)Tek Kıyafet ile Kullanım

Elbise askıları kullanımında yapılan en büyük hatalardan biri iki elbiseyi tek bir askıya asmaktır. Askıda sıkışan elbiseler birbirlerinin kırışmasına neden olarak saklanma koşullarına zarar verir. Bu nedenle her elbise için bir askı kullanmak gerekir. Elbisenizin kumaşına ve modeline uygun olarak seçtiğiniz elbise askısına elbisenizi zarar görmeyecek şekilde asarak kullanın. Her askıya bir elbise asmak yer anlamında kayıp gibi gözüksede elbiselerin formunu koruması ve daha uzun süre kullanılması için oldukça etkilidir.

3-)Boyasız Askı Seçimi

Elbise askıları farklı çeşitleri olduğu gibi aynı çeşit askıların farklı modelleri de bulunmaktadır. Elbiselerinizi uzun süre koruyabilmek adına dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi de boyasız askı seçimi yapmaktır. Boyalı askı kullanımı zaman içerisinde kullanıma bağlı olarak ya da boya yapısına bağlı olarak farklı sebeplerden dolayı elbiselerin boyanmasına neden olabilir. Bu durum hoş bir durum olmayacağı için elbiselerinizi asmak istediğiniz askıların boyasız askı olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bu noktada en büyük kurtarıcı ahşap askılar olacaktır. Herhangi bir boya işlemi görmemiş olan ahşap askıları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

NOT: Kumaş kaplı askılar kullanırken kumaşın boyasız olmasına dikkat edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ