Elbiseden Fondöten Lekesi Nasıl Çıkar ?

Elbiseden Fondöten Lekesi Nasıl Çıkar ?

Makyaj yapmayı seven kadınların en büyük derdi makyaj yaptığı esnada fondötenin elbiseye bulaşması ve leke yapmasıdır. Özellikle açık renkli kıyafetlerde fondöten lekesi çok daha belli olur.

Fondöten lekesini çıkarmak zahmetli bir hal alabilir. Bazı kıyafetlerden çıkarılması neredeyse imkansızdır. Elbiseden fondöten lekesini çıkarmayı anlatmadan önce elbisede fondöten lekesinin oluşmaması için gerekli önlemleri almalıyız. Özellikle makyaj esnasında makyaj önlükleri takmak faydalı olabilir.

Tüm bu önlemlere rağmen oluşan fondöten lekesi nasıl çıkarılır ? Özellikle elbiseden fondöten lekesi nasıl çıkar ? tüm bu soruların cevabı için adım adım yapılması gereken maddeleri takip ediniz.

1-) Yıkanmayan kumaşlardan fondöten lekesinin çıkarılması

Çamaşır makinesinde yıkanamayan kumaşlarda fondöten lekesi oluşu kadınları çok daha fazla korkutmaktadır. Ancak bu tarz kumaşlarda oluşan fondöten lekelerinin de çıkarılması için kolay yollar vardır. En sık kullanılan yöntem kuru temizlemeci spreyini lekenin olduğu bölgeye sıkın ve fırça ile hafif hafif fırçalayın. Bu işlemi lekenin yoğunluğuna bağlı olarak birkaç sefer tekrarlayabilirsiniz.

Tüm bu işlemler ile uğraşmak istemiyor iseniz elbisenizi kuru temizlemeye verebilirsiniz.

2-)Yıkanabilen kumaşlardan fondöten lekesinin çıkarılması

Yıkanabilen kumaşlar için uygulanacak alternatif yöntemler çok daha fazladır. Fondöten lekesinin çıkarılması için uygulanacak ilk yöntem beyaz sirkedir. Lekenin bulunduğu bölgeye bir miktar beyaz sirke dökünüz ve fırça yardımı ile fırçalayınız. Bu işlem sonrasında elbiseyi çamaşır makinesinde yıkayınız.

Başka bir yöntem olarak fondöten lekesinin olduğu yere tıraş köpüğü ince bir tabaka halinde sürülüp bekletilebilir. Bu işlem sonrasında da çamaşır makinesinde elbiseyi yıkamanız gerekmektedir.

3-)Yağ bazlı fondötenler için

Yağ bazlı fondötenlerin çıkarılması biraz daha zahmetli olabilmektedir. Yağ bazlı fondöten lekelerinde ilk yapılması gereken lekenin olduğu bölgeye bulaşık deterjanı dökerek çitileyiniz. Bu işlem sonrasında muhakkak çamaşır makinesinde uygun programda elbisenizi yıkayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ