Elbiseden Zift Lekesi Nasıl Çıkar?

Elbiseden Zift Lekesi Nasıl Çıkar?

Özellikle yaz aylarında sıcaklığın etkisi ile asfaltın erimesi sonucu zift ayakkabılara, kıyafetlere ve elbiselere bulaşabilmektedir. Zift çıkarılması en zor lekelerden bir tanesidir. Zift lekesinin çıkarılması için özellikle dikkat edilmesi gereken ve uygulanması gereken püf noktalar bulunmaktadır. Bu püf noktaları uygulayarak zift lekesini kolayca çıkarabilirsiniz.

1-)Zift lekesini yumuşatınız

Oluşan zift lekesinin elbiseden çıkarılması için ilk olarak yapılması gereken kuruyunca sert bir yapıya sahip olan ziftin yumuşatılmasıdır. Ziftin yumuşatılması için en sık kullanılan madde vazelindir.

Elbisenin zift lekesi olan kısmına vazelini sürünüz ve zift yumuşayana kadar bekleyiniz. Lekenin büyüklüğüne göre bu süre değişiklik gösterebilir. Zift yumuşadıktan sonra sert bir cisim yardımı ile zifti elbise zerinden kazıyınız.

2-)Ziftin kurumasını bekleyiniz

Zifti yumuşatıp sert bir cisimle kazıdıktan sonra mutlaka elbise üzerinde bir leke bırakmaktadır. Bu lekeye bir işlem uygulayabilmek için öncelikle lekenin kurumasını bekleyiniz. Sanılan aksine kuruması beklemek sizi şaşırtabilir ama bu sayede lekenin yayılması önlüyoruz.

Ziftin kuruması için lekenin boyutuna göre süre değişebilir. Ancak zamandan tasarruf için kesinlikle kurumadan işleme tabi tutmayın ve bekleyiniz.

3-)Deterjan ve su kullanınız

Yumuşama ve kazıma işleminden sonra geride kalan lekenin çıkarılması için kimyasal bir madde kullanılmaktadır. Zift lekesinin olduğu bölgeye belli bir miktar deterjan dökünüz ve su ile hafif hafif çitileyiniz. Çitileme işleminden sonra muhakkak kıyafetin uygun olduğu yıkama programına göre elbisenizi yıkayınız.

Tüm bu işlemleri yapmanıza rağmen elbisenizden zift lekesi çıkmıyor ise kuru temizlemeyi alternatif bir yöntem olarak değerlendirebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ