Elde Bulaşık Yıkamanın Püf Noktaları

Elde Bulaşık Yıkamanın Püf Noktaları

Lezzetli yemekler hazırlayıp harika sofralar kurmak yemek yemenin en eğlenceli ve keyifli yanıdır. Güzel sohbetlere eşlik ettiğiniz leziz yemekler yediğiniz o harika sofralarınızdan kalktığınız da sizi bulaşık işi bekliyor demektir. Bulaşık yıkamak kimsenin hoşlanmadığı can sıkıcı ev işlerinden biri olarak hayatlarımızda yer almaktadır. Her ne kadar hoşlanmasak da bulaşık yıkama işinden kaçmak pek de mümkün değildir. Bulaşık makinelerinin icat edilmesi ile birlikte elde bulaşık yıkama işi hızla azalsa da tamamen bitmemiştir.

Elde bulaşık yıkamaya her zaman için ihtiyaç vardır. Zaman zaman vakitsizlikten, yoğunluktan tüm bulaşıkları makineye atabilirsiniz. Ancak tüm mutfak eşyalarını bulaşık makinesinde yıkamak doğru değildir. Bu nedenle de elde bulaşık yıkama işlemi her zaman için geçerliliğini koruyacaktır.

Genellikle öğrenci evlerinde bu noktalara çok fazla dikkat edilmese de seramik, tahta gibi hassas mutfak gereçleri bulaşık makinesine atılarak yıkanmamalıdır. Birçok kişi de tencereler makinede çok yer kapladığı için elde yıkamayı tercih etmektedir. Bu gibi istisnai durumlar her zaman için geçerliliğini koruyacaktır. Bu nedenle elde bulaşık yıkamanın püf noktalarını bilerek bu işlemi çok daha kolay bir hale getirebilirsiniz. Elde bulaşık yıkamanın birkaç püf noktası bulunmaktadır.

Elde Bulaşık Yıkamanın Püf Noktaları Nelerdir?

1-)Ortam Hazırlığı

Ortam hazırlığı elde bulaşık yıkamadan önce dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Elde bulaşık yıkamadan önce ortam hazırlığı yapmak için yıkanan bulaşıkların sığabileceği genişlikte bir alan açılması gerekir. Bunun için bulaşılıkta bulunan temiz eşyaları yerlerine yerleştirin. Eğer bulaşıklığınız yıkayacağınız bulaşıklarınız için yeterli büyüklükte değil ise bulaşıklığınızın yanına mutfak bezleri sererek bulaşıklık alanını arttırabilirsiniz. Bu noktalara dikkat ederek ortam hazırlığını tamamlayın.

2-)Bulaşıkların Hazırlanması

Elde bulaşık yıkamaya başlamadan önce bulaşıkların hazırlanması özellikle su tasarrufu açısından oldukça önemli bir aşamadır. Bulaşıkların hazırlanması için yapılması gereken en temel işlem tabaklarda bulunan çöplerin çöpe atılması ve kaldırılacak yiyecekler varsa bu yiyeceklerin kaldırılmasıdır.

Böylece tabaklar tamamen boşalıp yıkamaya hazır hale gelmektedir. Bunun yanı sıra eğer küçük bir mutfağa sahipseniz yer sorunu yaşayabilirsiniz. Yerden kazanç sağlayabilmek adına ise küçük olan nesneleri büyük olan nesnelerin içine koyabilirsiniz. Yıkadıktan sonra ise küçük bulaşıkları musluğa yakın koyarak bulaşıklıkta da yer kazanabilirsiniz.

3-)Bulaşık Yıkanması

Bulaşıkları yıkarken dikkat edilmesi gereken en önemli konu suyun sıcaklığıdır. Ne kadar sıcak su kullanırsanız, kirlerin çözülmesi o kadar hızlı ve etkili olacaktır. Bu nedenle dayanabildiğiniz en sıcak su ile bulaşık yıkamaya özen gösterin. Bunun yanı sıra iyi bir temizlik sağlayabilmek için tabakların önlü arkalı yıkanması gerekir. Bununla birlikte bardaklarında iç ve dış yüzeylerinin iyi yıkanması tam bir temizlik sağlanmasına neden olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ