Eldeki Et Kokusu Nasıl Çıkar?

Eldeki Et Kokusu Nasıl Çıkar?

Et yemekleri birçok kişinin çok sevdiği ve her fırsatta tüketmek istediği yemeklerden biridir. Ancak et yemeklerini hazırlamak yemesi kadar keyifli olmayabilir. Bunun nedeni ise eti hazırlarken elde bıraktığı kokudur. Ülkemizde kurban bayramlarında da birçok kişinin eli et kokar. Yıkayarak geçmeyen bu et kokusunu çıkarmak için farklı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler için ise gerekli olan malzemeler sirke, karbonat, çay, diş macunu, limon ve limon suyudur.

1-)Sirke

Sirke ile eldeki et kokusundan kurtulmak için avucunuza bir miktar sirke dökün. Acunuza döktüğünüz bu sirke ile birlikte ellerinizi en az 3-4 dakika kadar ovalayın. Ellerinizi yeterince ovaladıktan sonra iyice yıkayın. Sirke, asitli yapısı sayesinde ele sinen et kokusunu çıkarmak için etkili yöntemlerden biridir.

2-)Karbonat

Karbonat yardımı ile elinizdeki kokuyu gidermek için öncelikle karışım hazırlayın. Bu karışım için 4 yemek kaşığı karbonata 4 yemek kaşığı su ilave edin. Bu karışımın içine ellerinizi batırın ve en az 3 dakika ellerinizi bu karışımın içinde bekletin. Yeterli zaman geçtikten sonra ellerinizi yıkayarak elinizdeki et kokusunu çıkarabilirsiniz.

3-)Çay

Demlediğiniz çaydan bir miktar elinize dökün. Ancak bu noktada elinizi yakmamanız oldukça önemlidir. Çayın sıcaklığını kontrol etmeden elinize dökmeyin. Uygun sıcaklıktaki çayı elinize döktükten sonra ellerinizi birkaç dakika boyunca ovalayın. Ellerinizi ovaladıktan sonra sabun ile yıkayın. Bu işlemi çay yerine çay posası ile de aynı şekilde uygulayabilirsiniz.

4-)Diş Macunu

Elinizdeki et kokusunu gidermek için kullanabileceğiniz etkili yöntemlerden biri de diş macunudur. Bunun için elinize kokunun yoğunluğu ile doğru orantılı miktarda diş macunu sıkın. Bu diş macunu ile ellerinizi 5 dakika kadar iyice ovalayın. Ellerinizi bu şekilde iyice ovaladıktan sonra eliniz tüm diş macunundan arınana kadar yıkayın. Kokunun geçtiğini fark edeceksiniz.

5-Limon veya Limon Suyu

Limon kullanarak elinizdeki et kokusunu çıkarmak için elinize birkaç damla limon sıkın. Yeterli miktarda limonu sıktıktan sonra elleriniz ovalamaya başlayın ve 2-3 dakika boyunca ovalamaya devam edin. Bu işlemi direkt olarak limon parçası ile de yapabilirsiniz. Elinize aldığınız limon parçası ile ellerinizi ovalayarak aynı sonucu alabilirsiniz. Ovalama işlemi bittikten sonra sabun ile ellerinizi yıkayarak kokuyu giderebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ