Eldeki Soğan Kokusu Nasıl Geçer?

Eldeki Soğan Kokusu Nasıl Geçer?

Türk mutfağı denince akla ilk gelen yiyeceklerden biridir soğan. Neredeyse bütün yemeklerimizde kullanılan soğan aynı zaman da yemeklerimize de büyük bir lezzet katar. Yemeklerimizin vazgeçilmezi olan soğan kolay kolay geçmeyen bir koku bırakır elde. Basit birkaç yöntem ile bu kokudan kurtulmak mümkün. Bunun için bir miktar tuz, biraz domates suyu, bir tane patates, bir miktar sirke, bir tane limon ve bir tane metal bir parça gerekli.

1-)Tuz ile Giderme

Bir miktar tuzu bir kabın içerisine koyun. Üzerine çok az miktarda su ilave edin. Burada belli bir ölçü yok fakat lapa bir görünüm elde etmek önemli. Hazırladığınız bu karışım ile ellerinizi iyice ovalayın. Birkaç dakika boyunca buna devam edin. Ardından ellerinizi yıkayın. Bu şekilde ellerinizin ölü derilerden arınmasını da sağlamış olacaksınız ve tuz yapısı gereği ellerinizi biraz kurutacaktır. Bu nedenle bu işlemin ardından ellerinize krem sürün.

2-)Domates Suyu ile Giderme

Ellerinizin sığabileceği bir kabın içine ellerinizi geçecek kadar domates suyu koyun. Domates suyunu koyduktan sonra ellerinizi bu kabın içine sokun. 5-10 dakika bu şekilde bekleyin. Yeterince bekledikten sonra ellerinizi güzelce yıkayın. Domateste bulunan doğal asitler sayesinde kokudan eser kalmayacak.

3-)Patates ile Giderme

Ellinizdeki soğan kokusundan kurtulmak için bir tane patates haşlayın. Haşladığınız patates elinize rahatlıkla alabileceğiniz kadar soğuduğunda ellerinizi haşlanmış patates ile ovmaya başlayın. Birkaç dakika bu şekilde patates ile ellerinizi ovalayıp yıkayın. Yıkadıktan sonra soğan kokusunun geçtiğini göreceksiniz.

4-)Sirke ile Giderme

Sirke, elde oluşan soğan kokusunu gidermekten ziyade elde soğan kokusunun oluşmamasında etkili bir madde. Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınıza süreceğiniz sirke elinize soğan kokusunun sinmesi engeller. Ancak soğan doğradıktan sonra ellerinizi sirke ile ovalamak da iyi bir çözüm olacaktır.

5-)Limon ile Giderme

Taze limonu ikiye keserek limonu iyice elinizde gezdirin veya limonun suyunu sıkıp ellerinizi bekletin. 3-4 dakika kadar yaptığınız bu işlemin sonunda elinizdeki soğan kokusundan kurtulmuş olursunuz.

6-)Metal Bir Parça ile Giderme

Mutfaklarda kolaylıkla bulunan metal bir parça da soğan kokusundan kurtulmanın bir yoludur. Bunun için yapmanız gereken tek şey metal bir parçayı ellerinize sürmek. Bu metal parça evdeki herhangi bir şey olabileceği gibi mutfaktaki kaşıkta olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ