Elektrikli Battaniye Nasıl Kullanılır?

Elektrikli Battaniye Nasıl Kullanılır?

Soğuk kış günlerinin gelmesi ile birlikte kalın ve sıcak tutan eşyalar daha sık kullanılmaya başlar. Battaniye yorgan gibi eşyalar bu eşyaların başında da gelse en çok kullanılan eşyalardan biri de elektrikli battaniyedir.

Elektrikli battaniyeler soğuk kış gecelerin de sıcak ve rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Bunun yanı sıra adaleleri gevşetip vücut ağrılarına da iyi gelir.

Ayrıca nemli ortamdan koruma özelliği ile de rutubetli havayı önler. Bu sayede romatizma ağrılarına da iyi gelir ve kan dolaşımını da düzenlemeye yardımcı olur. Bu nedenler doğrultusunda ise oldukça rahat ve verimli bir uyku sağlamış olur. Tüm bu özelliklerin yanı sıra sadece yatağın içini ısıtarak enerji tasarrufu da sağlamanıza yardımcı olur. Böylece üşümeden rahat bir uyku çekerken aynı zamanda elektrik faturanızı da düşürmüş olursunuz.

1-)Ambalaj Açımı

Elektrikli battaniyelerin içinde bulunan kabloların zarar görmemesi oldukça önemlidir. Çünkü kabloların kırılması durumunda hem sağlık açısından istenmeyen durumlar yaşanabilir hem de elektrikli battaniye işlevinin azalmasına neden olur. Bu nedenle ambalajından dikkatle çıkarmak gerekir. Herhangi bir delici alet kullanmadan açılmalıdır. Ambalajdan çıkardıktan sonra katlanma şekline dikkat edilip her sene kullanıldıktan sonra aynı şekilde katlanarak kaldırılmalıdır. Bu şekilde tam verimlilikle uzun yıllar kullanabilirsiniz.

2-)Serme Aşaması

Elektrikli battaniyeler içlerinde bulunan elektrik düzeneği açısından sıkıştırılmadan kullanılmalıdır. Bu nedenle çekyat gibi kıvrılmalara katlanmalara neden olabilecek eşyalar ile kullanımı uygun değildir. Elektrikli battaniyenizi yatak gibi düz bir zemine serip üzerine çarşaf serin. Bu sayede elektrikli battaniye ile vücudunuz doğrudan temas etmemiş olacaktır ve battaniyenin ısısı ile tüm yatak ısınacaktır. Ayrıca battaniyenin iç aksamındaki donanım sayesinde elektrikli battaniye yatağın içinde oluşan ısıyı gece boyu korumayı sağlar.

3-)Çalıştırma Aşaması

Elektrikli battaniyeye yatmadan yarım saat önce açmanız genellikle yeterli olacaktır. Kumanda panelinde elektrikli battaniyeniz modeline göre ayarları bulunmaktadır. Genellikle seviye olarak gösterilen sıcaklık ayarlarını isteğinize bağlı olarak ayarladıktan sonra elektrikli battaniyenin fişini prize takın. Ardından yatağınızın üzerinin tamamen kapalı olup olmadığını kontrol edin. Duruma göre elektrikli battaniyenizi daha erken de açabilirsiniz. Ancak kesinlikle hemen yatmadan önce fişi çekmelisiniz. Herhangi bir olumsuzluk yaşanması halinde ciddi zararlara yol açabilir. Ayrıca kesinlikle yıkanmamalı ve kuru temizleme uygulanmamalıdır. Güneşli havalarda havalandırmak yeterli olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ