Elma Sirkesi Nerelerde Kullanılır?

Elma Sirkesi Nerelerde Kullanılır?

Mucizevi bir ürün olan elma sirkesi nerelerde kullanılır, faydaları nelerdir, mutfak dışında ne gibi alanlarda kullanılır gibi sorular sık sık sorulmaktadır. Elma sirkesi, elmanın hem kabuğu hem de suyu kullanılarak yapılmaktadır. Bu nedenle de organiktir ve son derece yararlıdır. Sağlık açısından da faydaları saymakla bitmeyen elma sirkesi tüketimi genel olarak salata ve turşularda yoğundur. Doğrudan sirkeyi içmek, mide zarına zarar verebilecek kadar keskin olduğu için önerilmez.

Elma Sirkesi Kullanım Alanları

  • Yemek ve salatalarda kullanılmasının yanında özellikle mutfakta temizlik için kullanımı da yaygındır. Özellikle yanık kokusunun bastırılmasında, tencerenin dibindeki yanıkların ve izlerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Aynı şekilde çelikten imal edilmiş ürünlerin parlatılıp temizlenmesinde ve yağ lekeleri ile mücadele ederken de sıklıkla başvurulan bir üründür.
  • Bulaşık makinesinin deterjan gözüne eklendiğinde hem deterjan kokusunu yok eder hem de cam mutfak eşyalarının makineden son derece parlak bir şekilde çıkmasını sağlar.
  • Zemin temizliğinde, ılık suya eklenen yarım çay bardağı sirke hem kötü kokuları yok edecek hem de steril bir ev ortamı oluşturulmasına yardımcı olacaktır. Bunun yanında mutfak tezgahında kullanılması yine zamanla oluşan bakterilerin dezenfekte edilebilmesi açısından önemlidir.
  • Özellikle yeşil sebzelerin sirkeli suda bekletilmesi, gözle görülmeyen bakterilerin ve yapraklar arasında yuva yapmış küçük böceklerin temizlenmesinde de çok işe yaramaktadır.

Elma Sirkesinin Yararları

Elma sirkesi, sağlık açısından da pek çok fayda sağlamaktadır. Özellikle kişide boğaz ağrısı varsa ve bu ağrı üst solunum yollarında oluşan enfeksiyonlardan kaynaklanıyorsa, ağrının azalmasında etkili olacaktır. Bunun yanında, aç karnına su ile karıştırılarak içilen yarın çay bardağı kadar elma sirkesi, yağ yakımı için de birebirdir ve diyet yapan kişiler tarafından da bu nedenle tüketilmektedir.

Bunun yanı sıra, cilt temizliğinde de kullanılabilmektedir. Doğal bir dezenfektan oluşu, mikropları öldüren bir yapısının olması gibi nedenlerle akne tedavisinde de kullanılmaktadır. Ancak hassas ciltlerde deformasyona neden olabilir. Saçların doğal bir şekilde parlaması ve kırıkların onarılması için de duş sonrası saçlara uygulanabilir. Ancak sirke, doğrudan değil, su ile seyreltilerek saça uygulanmalı ve ardından ılık su ile durulanmalıdır.

Yorgunluğun kısa zamanda geçirilebilmesi için elma sirkesinin eklendiği bir bardak tarçın çayı, etkili olacaktır. Yalnızca fiziksel anlamda değil, zihinsel anlamda yorgunluklar için de etkilidir. Bunlara ek olarak kalp ve damar tıkanıklığı ya da bu çerçevede mevcut olan rahatsızlıkların tedavisine de yardımcı olduğu bilinmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ