Elyaf Yastık Nasıl Yıkanır?

Elyaf Yastık Nasıl Yıkanır?

Elyaf pamuğun pahalı olması ve günümüzde kolayca üretilebilmesinden dolayı artık daha sık tercih edilmekte ve kullanılmaktadır. Elyaf doğal bir madde değildir. Elyaf yastıkların yıkanması pamuklu yastıklara göre çok daha kolaydır. Peki elyaf yastık nasıl yıkanır? Birkaç püf noktaya dikkat edildiği takdirde elyaf yastığın yıkanılması çok daha kolay bir işlemdir.

1-) Çamaşır makinesinde yıkayın

Elyaf yastıkları kolaylıkla çamaşır makinesinde yıkanabilir. Yastık kılıfını çıkarınız. Elyaf yastığın kenarında bulunan yıkama talimatını muhakkak okuyunuz. Aksini belirtmediği takdirde çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkayabilirsiniz.

Elyaf yastığı çamaşır makinesinde yıkanacağı sıcaklık çok önemlidir. Yıkama talimatlarında ekstra bir bilgi bulunmuyor ise elyaf yastığınızı 60 derecede yıkayınız. Ancak unutulmamalı ki kullanılan elyaf yastığın markası ya da kalitesi yıkanacağı sıcaklık başta olmak üzere çamaşır makinesinde yıkanıp yıkanamayacağını dahi belirler. Bu nedenle elyaf yastığınızın markasına göre dikkatli davranarak temizleyiniz.

2-) Havadar bir yerde kurutun

Elyaf yastıkların yıkandıktan sonra kurutulması çok daha önemli ve zorlu bir süreçtir. Elyaf yastıkların kurutulması için mutlaka havadar bir ortam gerekmektedir. Özellikle balkon, bahçe gibi dış ortamla bağlantılı, hava değişiminin çok daha sık gerçekleştiği bir ortamda kuruması gerekmektedir.

Elyaf yastık kururken arada bir kontrol ederek ters yüz yapınız. Hatta elyaf yastığın daha kabarık olmasını istiyorsanız, kuruma esnasında sık sık kabartma işlemi yapınız.

Kış aylarında elyaf yastıklarınızı yıkamaktan korkmayınız. Özellikle kurumayacak diye korkarak elyaf yastıkları yıkamaktan kaçınmayınız. Elyaf yastıkları kış aylarında kalorifer üzerinde kolayca kurutabilirsiniz. Kurutma kış aylarında genellikle iki gün sürer. Bu süreden daha kısa sürede kuruyabilir. Ancak elyaf yastığın güzel bir şekilde kuruduğundan emin olunuz.

NOT: İyi kurumayan elyaf yastıkları kılıfına geçirmek yastığın küflenmesine sebep olur. Bu sebeple çok dikkatli olunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ