Emzirme Döneminde Röfle

Emzirme Döneminde Röfle

Çiçeği burnunda annelerin kendileri ve bebekleri için her konuda ince eleyip sık dokumaları gerekir. Doğum sonrasında özellikle emzirme döneminde anne çok dikkatli olmalıdır. Bebeğin bu dönemde olabilecek bütün zararlı etkilerden minimum düzeyde etkilenmesi sağlanmalıdır. Emzirme döneminde ilaç kullanımı, annenin beslenme tarzı vb. etkiler gibi anne ve bebeğin hijyeni de oldukça önemli bir husustur. Emzirme döneminde hijyen konusunda merak edilen konulardan birisi de emzirme döneminde saç boyatmaktır.

Saça uygulanan boyalarda yoğun kimyasal bileşimler olduğu için normal saç boyaları hamilelikte ve emzirme döneminde önerilmemektedir. Daha çok organik, bitkisel saç boyaları tercih edilmeli. Bu konuda da annelerin gözü açık olmasında fayda var. Çünkü, bazı bitkisel boya diyerek sunulan boyalarda da amonyak olabilir. Bu gibi boyaları alırken içerikleri dikkatle okunmalı ve hatta uzman görüşü alınmalıdır.

Emzirme döneminde saç boyatmaya alternatif olarak emzirme döneminde röfle yaptırmak da başka bir tartışma konusudur. Genel olarak emzirme döneminde röfle yaptırmanın bir sakıncası görülmemiştir. Ancak en azından doğum sonrası 3-4 aya kadar bu tür kimyasal işlemlerden uzak durulması bebek için daha iyi olacaktır. Çünkü, anne sütü annenin aldığı besinler dışında dış faktörlerden de etkilenebilmektedir. Eğer anne, kimyasal herhangi bir işlemle yakın temasta ise bunun anne sütüne geçmesi kaçınılmazdır.

Emzirirken Annenin Sakınması Gereken Durumlar

  • Emzirirken annenin bir hastalığı varsa ve kullanması gereken ilaçları varsa mutlaka doktora danışılmalıdır. Doktor gözetiminde belirlenen dozlarda, kontrollerini aksatmadan ilaç kullanımı sağlanmalıdır.
  • Tüm zararlı yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. ( alkol, sigara, uyuşturucu vb.)
  • Kafeinden uzak durulmalıdır.
  • Meme ucuna herhangi bir krem vs. tarzı kimyasal bakım yapmamaya özen göstermelidir. Anne sütünden salgılanan antienfektif maddeler olabilecek meme enfeksiyonunu zaten engellemektedir.
  • Kimyasallardan ve kimyasal ortamlardan mümkün mertebe uzak durulmalıdır. Deodorant, cilt kremleri vb. kozmetik ürünlerin süte geçtiği uzmanlar tarafından tespit edilmiştir.
  • Stresten uzak durulmalıdır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ