Enerji İçeceği Lekesi Nasıl Çıkar?

Enerji İçeceği Lekesi Nasıl Çıkar?

Enerji içeceği tüketimi yıllar geçtikçe artmaktadır. Bunun en temel nedenlerinden birisi ise günlük hayatların gitgide daha da yoğunlaşarak çok fazla enerji harcanıyor olmasıdır. Bu yoğun tempo içerisinde her ne kadar beslenme alışkanlıklarına ve düzenine dikkat edilmeye çalışılsa da zaman zaman gün boyu harcanacak olan enerjiyi almak mümkün olamayabiliyor. Bunun için de özellikle belli dönemlerde enerji içeceği içme ihtiyacı duyulabiliyor.

Ancak enerji içeceği içerken dikkatli olunması gerekir. Aksi takdirde enerji içeceğinin dökülmesi söz konusu olabilmektedir. Bu durumlarda hemen müdahale edebilme şansınız varsa enerji içeceği lekesini rahatlıkla çıkarmanız söz konusu olabilir.

Ancak enerji içeceği dökülen yeri hemen yıkayabilmek gibi bir şansınız bulunmuyorsa, lekenin kuruması söz konusu olacaktır ve bu durumlarda sadece makinede yıkama talimatlarına uygun bir şekilde yıkamak yeterli olmayacaktır. Bunun için de bazı farklı yöntemler geliştirilmiştir. Bu yöntemler sayesinde kurumuş dahi olsa enerji içeceği lekelerinden arınmak mümkündür.

Enerji İçeceği Lekesi Nasıl Temizlenir?

1-)Limon Suyu ile Temizleme

Limon asitli bir yapıya sahip olduğu için oldukça kuvvetli bir temizleyici görevi de üstlenmektedir. Enerji içeceği lekesinden kurtulmak için de limon oldukça etkili bir malzeme olmaktadır. Limon kullanarak enerji içeceği lekesini çıkarmak için öncelikli olarak leke olan kıyafetinizin rengine dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü limon asitli bir yapıda olmasından dolayı renkli çamaşırların renginde ağarmalara ya da değişikliklere neden olabilmektedir. Bunun için bu yöntemi mutlaka beyaz renkli kıyafetlerinizde uygulamanız gerekir.

Enerji içeceği olan beyaz renkli kıyafetinizin üzerine limon suyu sıkarak lekeli bölgeyi iyice silin. Bu aşamada lekenin dağılmamasına özen gösterin. Limonu doğrudan lekenin üzerine sıkmak yerine ayrı bir kap içine sıkıp yumuşak bir bez ya da sünger ile de kumaş üzerine uygulayabilirsiniz. Silme işlemini tamamladıktan sonra beyaz renkli kıyafetinizi talimatlarına uygun şekilde yıkayarak lekeyi tamamen geçirebilirsiniz.

2-)Yumurta Sarısı ile Temizleme

Yumurta sarısı enerji içeceği lekesini çıkarmak için oldukça etkili olan malzemelerden birisidir. Uygulaması da oldukça kolay olan yumurta sarısı yöntemini uygulamak için öcelikli olarak bir adet yumurtayı kırın ve biraz çırpın. Daha sonra yumurta sarısının içine bir miktarda su ekleyerek yumurta sarısını biraz seyreltin ve bu karışımı iyice çırparak homojen bir karışım elde edin.

Elde etmiş olduğunuz bu karışıma yumuşak bir bez ya da sünger batırarak lekeli bölgeyi dairesel hareketler ile ovalayarak çok fazla bastırıp kumaşa zarar vermeyecek şekilde silin. Bu şekilde lekeyi çıkardıktan sonra ise lekeli kıyafetinizi yıkama talimatlarına uygun şekilde yıkayarak kurutun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ