Erimeyen Ameliyat İpleri

Erimeyen Ameliyat İpleri

Bıçak altına yatmak herkes için o kadar kolay değildir hele ki ciddi bir ameliyat geçirecek kişiler için. Rahatsızlığın, hastalığın ortadan kalkması için en güvenilir doktorlara teslim etmek isteriz kendimizi. Fakat, bazen en iyi doktorların bile elinde olmadan ameliyat sonrasında bazı istenmeyen durumlar gözlenebilir. Bu durumlardan birisi de erimeyen ameliyat ipleridir.

Ameliyat sırasında ameliyat edilen bölgeyi kapatmak için orası dikilir. Uzmanlara göre, bu dikişler 3 – 6 ay arasında bazen 1 yılı bulabilen süre içerisinde vücut tarafından eritilir ve her insan için bu süre değişkenlik gösterir. Hatta bazı insanlarda hiç erimeyebilir. Hiç erimemesi gibi durumlarda ise uzman doktorlara göre vücuda bir zararı olacağı düşünülmüyor. Ancak, bu süreçte ameliyat ipleri erimeyen hastalar, çok sancılı bir dönem geçiriyor. Çünkü, erimeyen ameliyat ipleri vücutta dayanılmaz ağrılar yaratabiliyor.  Tabi bu durum ameliyatı yapan doktora bağlı bir hata da olabilir. Ameliyat sonrası bu yüzden rahatsızlık çeken hastalar, derhal ameliyat edildikleri doktor tarafından kontrol edilip gerekli müdahale yapılmalıdır.

Ameliyatta kullanılan ipler ikiye ayrılır;

  • Eriyen ameliyat ipleri
  • Erimeyen ameliyat ipleri

Eriyen Ameliyat İpleri

Vücut dokusu, ameliyattan belli bir süre sonra ( bu süre her insan için farklı olabilir ) bu ipleri eritir. Bu yüzden alınmasına gerek yoktur.

Erimeyen Ameliyat İpleri

Erimeyen yani vücut tarafından emilimi olmayan bu iplerin ameliyattan belli bir süre sonra alınması gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; bazı erimeyen, emilmeyen ameliyat ipleri ise alınmaz ve ömrü boyunca bu ipler hastanın vücudunda kalır. Buna örnek olarak ipek dikişler veya prolen sütürler gösterilebilir. Bu dikişleriin kullanıldığı ve emilmediği halde vücuttan alınmadığı ameliyatlara örnek olarak fıtık ameliyatı, kanayan damarların bağlanması gösterilebilir.

Ameliyat dikiş ipleri ne zaman düşer ?

  • Ameliyat dikiş iplerinin erime ya da düşme süreleri her insanda farklılık gösterir. Her insan vücudu bu duruma farklı tepkiler gösterebilir.
  • Düşme veya erime süresi, geçirilen ameliyata göre
  • Ameliyat edilen bölgeye göre bu bölgenin iyileşme süresine göre
  • Yaranın kapanma süresine göre farklı süreler içerir.

Bu maddeler genel yargılar içerip ameliyat dikiş ipleri ne zaman düşer ya da ameliyat ipleri ne zaman erir sorularına en doğru cevabı doktorunuz verir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ