Eski Kaşar Nasıl Saklanır?

Eski Kaşar Nasıl Saklanır?

Eski kaşar ülkemizde genellikle Trakya bölgesinde üretilmektedir. Eski kaşar bir çeşit peynir olmakla birlikte genellikle keçi ve koyun sütü kullanılarak elde edilir. Eski kaşar oldunlaşması için düşük sıcaklıklıklarda ve rutubetli ortamlarda bekletilir. Bu şekilde olgunlaştırılmış olan eski kaşar yeterli süre geçmesi durumda yemek için hazır hale gelir. Birçok kişi tarafından çok sevilen bir peynir çeşidi olmasa da eski kaşar seven insanlar büyük bir ilgi ile eski kaşar tüketirler. Eski kaşar sevenleri için çok lezzetli bir peynir olsa da saklama konusunda dikkatli olmak gerekir.

Eski kaşar peynirini saklarken bazı noktalara dikkat edilmemesi eski kaşar peynirinin bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle saklanma koşulları oldukça önemlidir. Eski kaşar peyniri rutubetli ve düşük sıcaklıklarda ki ortamları sever. O neden ile eski kaşarların saklanmasındaki en önemli nokta hava koşullarıdır. Uygun hava koşullarından sonra ise saklama kapları önem taşımaktadır. Uygun olmayan kaplarda ya da ambalajlarda saklanması sonucu peynirin bozulması söz konusu olabilir.

Eski Kaşar Nasıl Muhafaza Edilir?

1-)Kağıt Havlu ve Buzdolabı Poşeti ile Saklama

Hava koşulları eski kaşar peynirini saklamak için oldukça etkilidir. Uygun hava şartları altında saklanması durumunda oldukça uzun süre tazeliğini koruyarak eski kaşarı saklamak mümkündür. Bunun için ise ilk dikkat edilmesi gereken nokta hava sıcaklığıdır. Eski kaşarı saklamak için en ideal hava sıcaklığı 5 ile 10 derece arasıdır. Uygun hava sıcaklığını sağlamak için buzdolabının sebzelik kısmından yararlanabilirsiniz.

Bunun için eski kaşar peynirini öncelikle yeterli miktardaki kağıt havlu ile sarın. Daha sonra buzdolabı poşetine yerleştirerek hava almasını önleyin. Sarmış olduğunuz kağıt havlu da peynirin nemini alarak daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur.

2-)Ambalaj Kağıdı ya da Sülfürlü Kağıt ile Saklama

Eski kaşarların bozulmasını geciktirmek için kullanılabilecek en etkili saklama yöntemlerinden biri ambalaj kağıdı ya da sülfürlü kağıt kullanma yöntemidir. Kaşar peynirleri yapısal olarak birçok peynir çeşidine göre oldukça uzun ömürlü peynirlerdir. Ancak eski kaşar peynirlerini ambalaj kağıtlarına ya da sülfürlü kağıtlara sararak daha da uzun ömürlü hale getirebilirsiniz. Bunun için sarmış olduğunuz eski kaşar peynirini kapaklı bir saklama kabına alarak buzdolabına yerleştirin. Bu şekilde çok daha uzun süre saklamanız mümkündür.

NOT: Eski kaşar peyniri diğer kabuklu peynirlerde de olduğu gibi mutlaka tüketileceği kadar kesilmelidir. Bu tarz peynirler hava ile temas ettikçe daha çabuk bozulmaktadır. Bu nedenle çok küçük parçalara bölmeden saklanmalı ve tüketilmeden önce yeterli miktarda kesilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ