Ev Hanımları Nasıl Para Biriktirebilir?

Ev Hanımları Nasıl Para Biriktirebilir?

Ev hanımları para biriktirerek kendilerine belirli oranda birikim yapabilir ve kendi özel ihtiyaçlarına harcama yapabilirler. Ev hanımlarının belirli bir miktarda harcama sınırları bulunur. Çoğu ev aslında ev kadınları tarafından idare edilir. Bu sebeple evin ekonomik durumları da ev kadınlarının yetkisi altındadır.

Ev kadınlarının para biriktirebilmesi genellikle zordur. Evin genel ihtiyaçları, aylık ödemeler, faturalar, çocukların ihtiyaçları vb. ödemeler nedeniyle genellikle ev kadınlarının elinde ay sonuna kadar para kalmaz ve kendileri için harcama yapamazlar. Ev kadınlarının kendilerine harcama yapabilmesi için her ay belirli miktarda parayı evin bir köşesine koyması ve saklaması gerekmektedir.

Kadınların para biriktirmesi için belirli yöntemleri tercih etmesi uygun bir seçim olacaktır.

Ev Kadınları İçin Para Biriktirme Yöntemleri

Ev kadınlarının para biriktirmesi her zaman zor olmuştur. Özellikle çok çocuklu bir ailede kadınların harcaması için özel parası ay sonuna kadar çoğunlukla kalmaz. Bu gibi durumlarda kadınların özel yöntemler edinmesi ve kendi için belirli miktarda olsa para biriktirmesi tavsiye edilmektedir.

Kadınların para biriktirmesi için kullanabileceği yöntemlerden birisi kumbaradır. Kumbaralar birçok yerde çok uygun fiyata satılan ürünlerdir. Dileyen kadınların evde kendi kendine de para biriktirmesi mümkündür. Para biriktirmek için evde fazla olan cam kavanozların kullanımı da uygundur.

Cam kavanozların içine her gün belirli miktarda bozuk para atarak para birikimi yapmak mümkündür.
Ev kadınlarının para biriktirmek için kullandığı sık yöntemlerden birisi de kadınlar arasında yapılan altın günleridir. Eskiden altın verilen bu günler artık para ile de yapılabilmektedir. Bu organizasyon ile her ay belirli sayıda bir araya gelmekte ve her ay birisine belirli miktarda para vermektedir. Böylelikle her ay çok az bir miktar ödeme yapan kadınların kendi günleri sıra geldiğinde ellerine toplu biçimde para geçmektedir. Günümüzde çoğu kadın para biriktirmek için bu yöntemi kullanmaktadır.

Ev Kadınlarının Para Biriktirebilmesi İçin Belirli Kurallar

  • Ev kadınlarının para biriktirebilmesi için kullanacağı yöntemlerden birisi giderleri abartarak söylemek olacaktır. Eşinizden giderler için alacağınız biraz fazla para kendi ihtiyaçlarınıza harcamak için iyi bir yöntem olacaktır.
  • Para biriktirmek için kullanılabilir diğer bir yöntem ise kredi kartı kullanımı yapılmamasıdır. Kadınların en büyük zaaflarından birisi alışveriştir ve kredi kartı kullanımı da çok basit bir yöntem olduğu için önüne geçilememektedir. Kadınların alışveriş merkezinden biraz uzak kalması para biriktirmesi için iyi bir yöntem olacaktır.
  • Cilt bakımı, saç bakımı gibi giderlerden kurtulmak için ev yapımı özel maskeler kullanmak etkili olacaktır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ