Evde Koltuk Nasıl Kaplanır?

Evde Koltuk Nasıl Kaplanır?

Koltukların evlerin en temel eşyalarından biridir. Bir ev kurulurken yerleştirilirken öncelikle koltuklara dikkat edilir. Bu nedenle de koltukların durumları hem sağlık açısından hem de görsel zevk açısından oldukça önemlidir. Koltuklar kullanıldıkları yerlere göre farklı boyutlarda üretilirler.

Ancak tüm koltuklar kaplanma özelliğine sahiptir. Büyüklükleri sadece işlem süresini etkilemektedir. Evde koltuk kaplama işlemi eğlenceli ve ailece yapılabilecek bir aktivite olmasının yanı sıra oldukça da ekonomik bir işlemdir. Evde koltuk kaplamak koltuk büyüklüğünüze göre zaman alan bir işlem olsa da istediğiniz tarzda yeni koltuklar elde etmek için ideal bir yoldur. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler ise koltuk kaplama kumaşı, ahşap zımba tabancası, sıcak silikon, kumaş makası ve fitil.

1-)Kumaş Seçimi

Evde koltuk kaplamak için en önemli adımların başında kumaş seçimi gelir. Bu noktada seçeceğiniz kumaş eviniz ile uyumlu olmalıdır. Aksi halde hayal ettiğiniz görüntüyü oluşturamayabilirsiniz. Bu işlemi uygularken öncelikle kaplama yapmak istediğiniz koltuklarınızın ölçülerini detaylı olarak alın. Daha sonra koltuklarınızın fotoğraflarını çekin ve kumaşçıya bu bilgiler ile birlikte gidin. Uygun kumaşı seçtikten sonra kaplama işlemine başlayabilirsiniz.

2-)KumaÅŸ Kesimi

Kumaşınızı seçtikten sonra aldığınız kumaşı evde koltuğunuzun üzerine koyarak koltuk şeklinde kesin. Ancak bu işlemi uygularken kumaşın tüm koltuk yüzeylerine yeterince temas ettiğinden emin olun. Aksi halde koltuğunuzu kaplarken açıkta kalacak olan kısımlar olacaktır. Kumaşınızı büyük kesmeniz herhangi bir sorun oluşturmaz ancak eksik kesilmesi zorlu bir durum ortaya çıkarır.

3-)Zımbalama İşlemi

Zımbalama işlemi uygulamak oldukça kolay olmasının yanı sıra oldukça da dikkat isteyen bir işlemdir. Zımbalama işlemini uygularken en önemli nokta kumaşı fazlası ile gerdirmektir. Kumaşı ne kadar gererseniz dayanaklığı o kadar artacaktır. Dayanaklığının artmasının yanı sıra gerginliği düzgün bir kaplama olması içinde oldukça önemli bir adım. Bu yüzden bu aşamada acele etmeden parça parça kontrol ederek zımbalama yapmak gerekir. Zımbalama yapmaktan da çekinmeyin. Sık sık zımbalamak daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

4-)Sıcak Silikon ve Fitil

Koltuk kaplama işlemini bitirdikten sonra en son tamamlama işlemi için yapmanız gereken tek şey fitil yapıştırmak. Bu oldukça basit bir işlemdir. Bunun için tek yapmanız gereken şey silikon tabancası yardımı ile silikon sıkıp fitili yerine yapıştırmaktır.

NOT: Zımba makineleri ahşap gibi sert yüzeylerde daha etkili sonuçlar verdikleri için bu ürünü koltuğun ahşap kısımlarına uygulayın. Ayrıca kaplama işlemini yerde eğilerek yapmak bel ağrılarına neden olabileceği için kendiniz için uygun yüksekliği yaratın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ