Evde Şagi Halı Nasıl Temizlenir?

Evde Şagi Halı Nasıl Temizlenir?

Şagi halılar hoş görüntüsü itibariyle sıkça tercih edilen bir halı türüdür. Normal halı dokusundan daha farklı bir dokuya sahiptir. Şagi halıların tüyleri normalden daha uzundur Bu farklılıklar hoş ve değişik görünüm katmalarının yanı sıra temizleme esnasında bazı problemlere sebep olmaktadır.

Şagi halı içermiş olduğu farklı ve uzun tüy yapısından dolayı normal bir halıya göre çok daha sık kirlenir. Kirlenen şagi halılarının kolayca temizlenmesi için püf noktalar ;

1-) Halınızı Silkin

Şagi halıların üzerindeki pisliklerin süpürge ile temizlenmesi bir hayli zordur. Hatta bazı durumlarda ne kadar temizlerseniz temizleyin halının dibindeki pisliklere ulaşmanız imkansızdır.

Bu sebeple halınızı süpürmeden önce muhakkak silkin. Bu sayede halınızın sahip olduğu kaba pislikten temizlemiş olursunuz hem de halının dizindeki pislikler daha yüzeye gelir. Sonrasında süpürerek bu pisliklerden kurtulabilirsiniz.

2-) Gırgır İle Temizleyin

Gırgır ile temizleme hala bazı evlerde devam etmektedir. Biraz daha yorucu ve zaman alıcı bir yöntem olduğu için yerini elektirikli süpürgeye bırakmıştır. Ancak şagi halıların diplerindeki kılların ve pisliklerin düzgün bir şekilde toplanması için gırgır faydalı bir yöntemdir.

3-) Mop kullanın

Islak bir mobu şagi halının üzerinde gezdiriniz bu sayede halınızdki bütün saçlar ve pislikler mop tarafından toplanacaktır. Kolay ve pratik bir yöntem mutlaka deneyiniz.

4-) Fırça kullanın

Yumuşak bir fırça ile halının tüylerini tarayabilirsiniz. Bu sayede halının diplerindeki bütün saç ve tüylerden kurtulabilirsiniz. Fırçayı kullanırken nazik hareketler uygulayın ve halının zarar görmesini engelleyin.

5-) Arap Sabunu İle Silin

Arap sabunu eskilerde çok daha fazla kullanılan bir temizlik ürünüydü. Günümüzde çok tercih edilmemesine rağmen temizleyici özelliği çok yüksek olan bir kimyasaldır. Şagi halılarınızın zarar görmemesi ve düzgün bir şekilde temizlenmesi için arap sabunlu su ile siliniz. Ardından bir kez de duru temiz su ile siliniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ