Evde Sivrisinek Kovucu Nasıl Yapılır?

Evde Sivrisinek Kovucu Nasıl Yapılır?

Sivrisinekler, sıcak havaların geldiği yaz ayları gecelerinin maalesef ki vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Vücutta ısırdıkları yerlerde ciddi kaşınma hissi oluştururlar. Bu kaşınma hissinin yanı sıra deride ciddi yara görüntüsünde şişlikler ve kızarıklıklar meydana gelmektedir.

Sivrisinek hemen hemen herkesin korkulu rüyasıdır. Sivrisineğin olduğu yerde kişinin uyuması neredeyse imkansızdır. Sivrisinek hem çıkardığı ses ile hem de ısırması ile görüldüğü yerde anında öldürülmesi gereken bir canlı olarak görülmektedir.

Sivrisinekten kurtulmak için birçok pratik ve kolay yöntemler geliştirilmektedir. İşte çok merak edilen evde sivrisinek kovucu nasıl yapılır sorusunun cevabı aşağıda yer almaktadır;

1-)Sarımsak İle Sivrisinek Kovucu

Evde bulunan malzemeler ile sivrisinek kovucu yapmak artık çok kolay. Yapmanız gereken tek şey 30 diş sarımsak ve 1 litre bebe şampuanı almak.

30 diş sarımsağı sıcak su ile çay demler gibi demleyiniz. Bu aşamada koyacağınız suya sarımsak dişlerinin boyutuna bağlı olarak kendiniz karar verebilirsiniz. Demlenmiş sarımsak çayını bebe şampuanı ile homojen olana kadar karıştırınız. Bu karışımı vücudunuzun her yerine gönül rahatlığıyla sürebilirsiniz.

2-)Ökaliptus İle Sivrisinek Kovucu

Ökaliptus içermiş olduğu farklı bitkisel maddelerden dolayı özel bir kokuya sahip olan bir bitkidir. Bu özel koku aynı zamanda sivrisineklerin ortamdan uzak durmasını da sağlamaktadır. Sivrisineğin çok fazla bulunduğu evlerde bu karışımı yapmak kişinin sivrisinek probleminden kurtulmasını sağlayacaktır.

250 gram ökaliptusu yarım saat kadar su ile demleyiniz. Bir miktar ılınmasını bekledikten sonra ökaliptus özütü içeren bu karışımı pencere ve kapı kenarlarına sürünüz. Bu işlemi belirli aralıklar ile tekrarlamak daha etkili olmasını sağlayacaktır.

Bu demleme yöntemini farklı bitkilerde de kullanarak sivrisinek probleminden kurtulabilirsiniz. Özellikle lavanta ve fesleğen bu yöntemde kullanan ve etkili olan diğer bitkilerdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ