Evinizde İşinize Yarayacak 10 Pratik Bilgi

Evinizde İşinize Yarayacak 10 Pratik Bilgi

Evinizde günlük yaşamınızda karşılaştığınız sorunları kolay ve pratik bir şekilde çözebilmeniz artık mümkün. Hayatınızda rutin olarak var olan, evinizde işinize yarayacak 10 pratik bilgiyi sizin için derledik.

1-)Süte Karbonat Atın

süte karbonat

Sütün içerisine az miktarda karbonat koymanız sütün çok daha geç bozulmasına sebep olmaktadır. Aynı zamanda sütün içerisine az miktarda karbonat atımı özellikle sütü kokusundan dolayı tüketemeyen kişilerin koku duymasını önlemektedir.

2-)Fırında Pişirilen Tavuklara Un Koyun

fırında tavuk

Fırında yapılan tavukların üst derilerinin nar gibi kızarması ve çıtır çıtır olmasını sağlamak için yapmanız gerekenler çok basit. Tek yapmanız gereken tavuğun üzerine sürmek için hazırladığınız yağlı sosa çok az miktarda un koyunuz. Un tavuğun üst kısmının daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

3-)Evdeki Kötü Kokular İçin Karbonat Kullanın

evdeki kötü kokular için karbonat

Özellikle halı ve koltuk döşemelerinden gelen kötü kokuları yok etmek için karbonat kullanabilirsiniz. Bir miktar karbonatı su içerisinde eritiniz ve bu su ile halılarınızı ve koltuk döşemelerini siliniz. Kötü kokulardan anında kurtulacaksınız.

4-)Kullanmış Poşet Çayları Değerlendirin

kullanılmış poşet çay

Kullanılmış poşet çaylarını göz altlarınıza maske yapmak için kullanabilirsiniz. Bitki çaylarını cildinize uygulayarak değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda kullanılmış poşet çayları böcek sokulan bölgelere kullanabilirsiniz.

5-)Dolaptaki Kötü Kokuları Gidermek İçin Kahve Kullanın

kahve

Buzdolabında oluşan kötü kokuların giderilmesi, bozuk sebze ve meyvelerin geride bıraktığı hoş olmayan kokuların bastırılması için buzdolabınızın bir rafına bir kase içerisinde kahve koyunuz.

6-)Limon Kabuklarını Değerlendirin

limon kabukları

Limonlarının suyunu kullandıktan sonra kesinlikle atmayın. Güneş altında iyice kuruttuktan sonra yağlı mutfak eşyalarınızı temizlemek için kullanabilirsiniz, sonuçtan memnun kalacaksınız.

7-)Saçlarınızı Şekillendirmek İçin

saçlarınızı şekillendirin

Saçlarınızı özellikle banyo sonrasında kuruturken şekillendirmek için mutlaka saç fırçası kullanın. Hatta kullandığınız saç fırçasına saçınızı şekillendirmek için sprey sıkınız. Bu şekilde saçın kurutulması, uzun süre şekilli kalmasını sağlamaktadır.

8-)Odalarınıza Soğan Koyun

sogan

Kabuğu ile soğanın odalarda birer adet bulundurulması havanın temizlenmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda soğan havadaki nemi de emer kişinin daha rahat nefes alması sağlanır.

9-)Hamur İşlerini Taze Tutmak İçin Ekmek Kullanın

ekmek

Hamur işlerinin taze kalması için hamur işlerini sakladığınız kabın içerisine bir tutam ekmek koyunuz. Ekmek hamur işlerinin daha geç bayatlamasını sağlayacaktır.

10-)Süpürgenin Başına İnce Çorap Geçirin

elektrikli süpürge

Bu sayede süpürge esnasında kaybettiğiniz eşyaların süpürgenin içerisine kaçmasını önlemiş olursunuz. Evin içerisinde kaybettiğiniz takıları ararken bu yöntemden faydalanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ