Eyeliner Nasıl Çıkar?

Eyeliner Nasıl Çıkar?

Kadınlar için makyaj nerede olursa ne olsun yapılması gereken bir şeydir. Her yere giderken makyaj yapan kadınların vazgeçilmez ürünleri de bulunmaktadır. Herkes için bu ürünler farklılık gösterebilir. Ancak belli başlı ürünler neredeyse herkes için vazgeçilmez ürünler arasında yer alır.

Bu ürünlerin başında gelen makyaj malzemelerinden biri de eyelinerdır. Özellikle genç kızların sıklıkla kullandığı eyeliner tüm makyaj türlerine uyum göstermektedir. Günlük makyajdan gece makyajına uygulayacağınız tüm makyajlarda eyelinerı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ancak eyeliner sürmek ya da çekmek oldukça dikkat isteyen zorlu işlemlerden biridir. Bunun için eyelinerı sürmek kadar çıkarmakta önemli bir nokta olmuştur. Yanlış sürülmesinden dolayı ya da el titremesi gibi farklı farklı nedenlerden dolayı ya da sadece makyajınızı çıkarmak istediğinizde eyelinerı çıkarmak zorlu bir işlem haline dönüşebilir. Ancak doğru yöntemleri kullanarak oldukça basit bir şekilde eyelinerınızı çıkarabilirsiniz. Bu yöntemleri uygulayabilmek için ise yağ bazlı göz kremi, bebek yağı gerekmektedir.

Eyeliner Nasıl Temizlenir?

1-)Yağ Bazlı Göz Kremi

Öncelikle bu yöntemde göz kreminin yağ bazlı olması çok önemlidir. Çünkü gözler oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle su bazlı bir krem ile gözlerinizi silmeniz gözlerinizin tahriş olmasına neden olacaktır. Eyelinerınızı silerken gözlerinizin nemlenmeye devam etmesi için yağ bazlı bir krem kullanmanız gerekir. Bunun yanı sıra suda çıkmayan eyelinerlar da bulunduğu için su bazlı kremler bu tür eyelinerların çıkması için pek etkili bir sonuç vermeyecektir.

Bu yöntemi uygulamak için ince uçlu bir fırça kullanmanız daha etkili bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Ancak böyle bir fırçanız bulunmuyorsa bunun yerine kulak temizleme çubuğu ya da normal pamuk kullanabilirsiniz. Tercih etmiş olduğunuz bu malzemelerden birini yağ bazlı göz kremine dokundurarak eyelinerı çıkarmak istediğiniz bölgeye uygulayın. Krem fazla gelmiş ise bir peçete ya da pamuk yardımı ile fazla kremi silebilirsiniz.

2-)Bebek Yağı

Bebek yağı, eyeliner çıkarma konusunda oldukça etkili bir üründür. Ulaşması kolay olduğu kadar yağ bazlı olmasından dolayı göz sağlığı içinde oldukça uygun bir üründür. Bu yöntemi kullanarak eyelinerınızı çıkarmak için bebek yağını bir fırça, kulak pamuğu ya da bir pamuk parçasına dökerek eyelinerınızı rahatlıkla silebilirsiniz. Bebek yağının besleyici içeriği sayesinde gözleriniz nemlenirken etkili bir şekilde eyelinerınız da çıkmış olacak.

NOT: Bu yöntemleri uygularken ürünleri gözünüze kaçırmamaya dikkat edin. Bu ürünler gözle temas durumunda gözü yakabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda gözünüzü bol su ile yıkayın ve bir doktora gidin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ