Fayans Temizliği Nasıl Yapılır?

Fayans Temizliği Nasıl Yapılır?

Fayans temizliği ev hanımlarının en çok zorlandığı ve zaman harcadığı kısımlardan biridir. Mutfak, banyo ve tuvaletlerdeki fayanslar kullanım sıklığına ve zamana bağlı olarak sık sık kirlenir ve temizlenmesi gerekir.

Fayansların temizliğinde dikkat edilmesi gereken iki husus bulunmaktadır. İlki sararan fayans taşlarının temizlenmesi ve kirinden arındırılmasıdır. İkincisi ise fayans aralarında bulunan derz sıvılarının temizlenmesidir.

Fayans Taşlarının Temizlenmesi

Fayans taşlarının özellikle çok fazla temasta bulunan kısımları sık sık kirlenmekte ve sararmaktadır. Sararan fayansları beyazlatmak için ve fayans yüzeylerinde bulunan mikroorganizmaları öldürmek için aşağıdaki yöntemleri kullanınız.

1-)Çamaşır Suyu Kullanın

Çamaşır suyu piyasada bulunan en güçlü dezenfektan özelliği olan kimyasaldır. Çamaşır suyunu fayans üzerine dökünüz ve bir süre bekleyiniz. Çamaşır suyu kirler üzerine nüfuz eder ve hızlıca fayansların temizlenmesini sağlar.

2-)Sirke Kullanın

Sirke, parlatıcı özelliği ve dezenfektan özelliğinden dolayı özellikle mutfak fayanslarında sıkça tercih edilen bir üründür. Sirkeyi direk olarak fayansa dökebilirsiniz ve bir süre bekleyin ardından ılık su ile yıkayınız. İsterseniz de ılık su içerisine sirke koyunuz ve burada ıslattığınız bezler ile fayans yüzeylerini siliniz.

3-)Karbonat ve Limon Kullanın

Karbonat ve limon aynı anda kullanıldıklarında kimyasal tepkimeye girer ve fayansları beyazlatır. Bu işlem için birkaç limonu ortadan ikiye bölünüz. Fayansların üzerine bol miktarda karbonat dökünüz ve kesilmiş limonlar ile ovun. Bu işlemin ardından fayansları ılık su ile yıkayınız.

Derzlerin Temizlenmesi

Derzlerin temizlenmesi, fayans temizliğine göre biraz daha zahmetlidir. Burada önemli olan derzlerin sık sık temizlenmesidir. Aksi halde temizlik çok zor olur ve zaman alabilir.

Derzlerin temizliğini yapmak için piyasada birçok farklı kimyasal bulunmaktadır. Bu kimyasallardan herhangi birini uygulayarak derzlerin temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ