Fırın İçindeki Koku Nasıl Giderilir?

Fırın İçindeki Koku Nasıl Giderilir?

Bireylerin çoğunlukla pasta, börek, kurabiye ve yemek pişirmek için gün içerisinde sıklıkla kullanılan, pratik bir mutfak aracı olan fırınlar besinlerle birebir temasta olmasından ötürü kolaylıkla kirlenebilmekte ve koku yapabilmektedir. Öncelikle pişirme işleminden hemen sonra kapağını açarak havalandırmak kokuşmasını önlemekte faydalı olacaktır. Bu işlem yapılmadığı zaman ise hali hazırda sıcak olan fırın kapalı kaldığında koku ile beraber bakteri oluşumu da yapacaktır.

Fırın İçindeki Kokular Nasıl Geçer?

  • Besinleri pişirmek için kullanılan fırın kullanıldıktan sonra havalandırılmalı. Pişirmek için kullanılan tepsiler fırın içinde bekletilmemelidir. Sıcak fırın havası ile bekleyen tepsiler fırının kokuşmasına yol açmaktadır.
  • Pişirme işleminden sonra fırında kalan kötü kokular için mutfakların doğal temizleme ve antibakteriyel ürünü sirke kullanılmaktadır. İki su bardağı suya, bir fincan sirke ekleyerek yapılan karışım ile ısıtılan fırını silmek ve fırın içerisinde bu suyu bir gün boyunca bekletmek fırının kötü kokulardan arınmasına vesile olacaktır.
  • Temiz olmasına rağmen içerisinde hala kötü koku bulunduran fırınlar için de yapılacak olan yöntem oldukça basittir. Temiz fırını beş dakika ısıttıktan sonra, tepsi yüzeyine serilen alüminyum folyonun üstüne konulan bir tatlı kaşığı tarçını fırında bekletmek kötü kokuların tarçın tarafından emilmesini sağlayacaktır.
  • Mutfak için en zorlu kokulardan bir tanesi şüphesiz ki balık kokusudur. İster yağda kızartmada isterse fırında pişirmede olsun balık piştikten sonra kötü bir koku kalmaktadır. Fırında pişirilen balıkların ardından kalan rahatsız edici kokular için de temizleme yöntemi oldukça basittir. Balık pişirme işleminin ardından temizlenen fırını on dakika boyunca yüz seksen derece fırın ayarında bir kap içinde limon suyu, limon kabukları ve su koyduktan sonra çalıştırın. Böylelikle kötü kokulardan fırınınız arınmış olacaktır.
  • Başka bir temizleme yöntemi ise evde hazırlanabilen doğal bir karışım. Yarım su bardağı arap sabunu ya da sıvı sabun, bir buçuk su bardağı karbonat ve çeyrek bardak sirke ile yeterince su karıştırıldıktan sonra fırının kapağı ve cam kısmı hariç olacak biçimde fırın iç yüzeyine ve yan duvarlarına sürülerek en az 7-8 saat olmak üzere gece boyunca bekletiniz. Sonrasında temiz su ve bir sünger yardımı ile fırınınızı siliniz. Silme işleminden sonra fırınınızı kurulayınız.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ