Fransız Ev Dekoru Nasıl Yapılır?

Fransız Ev Dekoru Nasıl Yapılır?

Fransız ev dekoru, rahatlığı, şıklığı, renk skalası, doğal veya rustik görünümlü aksesuarların zenginliği nedeniyle dünya çapında popülerdir. Ev dekorunuzda Fransız tarzına erişmenin bir servete mal olması gerekmiyor. Aslında yaratıcılığınızı ortaya koyabilir ve mevcut mobilyaları, hoş bir mekan yaratmak üzere yeniden tasarlayabilirsiniz.

Temel Olarak Fransız Dekoru

  • Fransız kırsal dekor tarzı sıcak ve konforlu bir his vaat eder. Orta ila düşük yoÄŸunluklu renklerle renk skalasının sıcak tarafında olmayı tercih eder. Kumlu sarılar, sıcak pembeler, bebek mavileri ve bejlerin üstüne yoÄŸunlaÅŸmıştır.
  • Mobilyaların zarif ve basit çizgileri olmalıdır. Eski mobilyalar satın almak bu stil için mükemmel bir seçim olacaktır.

Mutfağınızda Fransız Dekoru

Fransız mutfağında birçok zımbalı ve ataçlı kavanoz bulunur. Basit kavanozları elle işleyerek hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Elle boyanmış etiketleri veya yazıcıdan çıkardığınız küçük ve mütevazi kartları kavanozların üzerine yapıştırabilirsiniz. Eski şirin cadde veya büfe tabelalarını mutfağınızın duvarını dekore etmek için kullanabilirsiniz. Tencere veya mutfak eşyalarını kancalarla tezgah duvarınıza asabilirsiniz.

Salonunuzda Fransız Dekoru

Fransız salonları veya oturma odalarında kullanılan pencereler, geleneksel tarzda bir odada göreceğiniz ağır perdeler ve kumaşlarla örtülmemiştir. Gizliliğinizi koruyup aynı zamanda güneşi evinize davet edebileceğiniz ince ve açık renkli perdeler tercih edin.

Dantelli tüller de ekleyip gündüzleri daha aydınlık hale getirebilirsiniz. Pencerenin önüne yastıklarla süsleyeceğiniz ufak ve rahat bir koltuk koyabilirsiniz. Koltuğun üzerine örttüğünüz işlemeli mütevazi örtüler odanızı çok daha zarif gösterecektir.

Yatak Odanızda Fransız Esintisi

Yatak odanızı daha az göz yorucu ve daha çok ilgi çekici yapmak istiyorsanız, fransız dekoru sizin için biçilmiş bir kaftan olacaktır. Yatağınızın başlığının demirden yapılması odaya çok daha eski ve naif bir hava katacaktır. Bahçe kapılarını andıran demir başlıklar bahçenizi yatak odanıza taşımışsınız gibi hissettirecektir. Yatağın ucuna küçük eski bir puf koyabilirsiniz. Dikdörtgen puflar işinizi görecektir. Sıcak, pastel renklerle boyanmış gardıroplar odanızdaki fransız havasını tamamlayacaktır. Stresli ruh haline birebir olan fransız dekoru özellikle yatak odasında kullanıldığında sizi daha çok rahatlatıp iyi bir uyku çekmenizi sağlayacaktır.

Banyonuzda Fransız Dekorunun Püf Noktaları

Banyonuzda, havlularınızı asmak için demir askılıklar kullanabilirsiniz. Kıvrımlı pirinç kaplama askılar da oldukça estetik bir görünüm sergiliyor bunu da belirtmiş olalım. El ve yüz havlularınızı koymak için eski örme hasır sepetler güzel bir seçim olacaktır. İsterseniz sepetleri banyonuzun renk skalasına uyum sağlayacak şekilde boyayabilirsiniz. Bir taraftan boyama yaparken stres atmış, diğer bir yandan banyonuz için kendinize özgü bir dekor hazırlamış olacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ