French Press Nasıl Temizlenir?

French Press Nasıl Temizlenir?

French press nasıl temizlenir özellikle kahve tutkunlarının bilmesi gereken bir konudur. French press makinesi özel bir kahve makinesidir. Bu özel kahve makinesi çok uygun fiyata satılması nedeniyle çok tercih edilen bir makine türüdür. Basit bir kullanımı olan French press makineleri ülkemizde birçok farklı yerde satılan bir üründür. Çok uygun fiyata sahip olan bu kahve makinesini eviniz için alabilir ve sonrasında kendinize her gün özel kahveler hazırlayabilirsiniz.

French Press makinesi filtre kahve yapımı için kullanılmakta olan bir makinedir. Bu makine ile diğer bir yöntem olarak da süt köpürtebilir ve hazır kahvelerinizi çok daha özel bir hale getirebilirsiniz. French press makine kullanımı oldukça basittir ve bu makine ile yapılan kahveler çok lezzetli bir hale gelmektedir.

French Press Makinesi Nasıl Kullanılır?

French press makinesi kullanımı çok kolay olan ürünlerden birisidir. Metal ve cam karışımı bir görünüme sahip olan makinenin özel birkaç parça ekipmanı bulunmaktadır. Öncelikle makine hazır alınacağı için tüm ekipmanlar yerli yerinde olacaktır. Makinenin kullanımı için hazır ve öğütülmüş kahve kullanımı yapılmasına dikkat edilmelidir. Hazır kahvenin yanı sıra süt ve şeker kullanımı da makine içinde yapılabilir. French press makinesini düzenli kullanım sonrası temizlemek önemlidir. Çok fazla parçası olan makineyi elde yıkamak çok daha iyi bir temizlik sağlayacaktır.

French Press Makinesi Nasıl Temizlenir?

French press makinesini neredeyse her kullanımdan sonra temizlemek gerekmektedir. Kahve makinesinin çok fazla küçük parçası olduğu için öncelikle bu parçaların tamamının temizlenmiş olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Makineyi temizlemek için yapabileceğiniz işlemlerden birisi ılık su ve sirke kullanımı olacaktır. Bunun için de öncelikle makineyi ılık su ile temizleyin. Sonrasında makinenin içinde sirkeli su koyun ve bu şekilde bir süre bekleme yapın. Suyun kaynamış olmasına dikkat edilmelidir. Su ve sirkenin 10 dakika bekletilmesi kahve makinesinin tertemiz bir hale gelmesine yardımcı olacaktır.

French Press ile Nasıl Kahve Yapılır?

French press makinesi ile kahve yapmak oldukça basittir. Bunun için öncelikle French press içine bir miktar çekilmiş kahve ekleyin. Sonrasında üzerine bir miktar önceden kaynamış su ekleyin. Bu esnada tahta kaşık ile de içini karıştırmaya devam edin. Sonrasında 5 dakika boyunca bekleyin. 5 dakika sonunda makinenin pes kısmını aşağı doğru yavaşça ittirmeye başlayın. Orta kısma getirip birkaç dakika bekleyin ve sonrasında pesi tamamen en alt kısma indirin. Kahve hazır hale gelmiştir. Büyük bir kupa bardağına alarak kahveyi içebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ