Giysideki Ketçap Lekesi Nasıl Çıkar?

Giysideki Ketçap Lekesi Nasıl Çıkar?

Öğünlerde yenilen yemeklerin tadını daha da lezzetli kılmak için çoğu zaman ketçap gibi çeşitli soslar tercih edilmektedir. Hamburger, patates kızartması, sosis, sucuk gibi bir çok gıda ürününe ketçap sıkılarak lezzeti zenginleştirilir. Fakat kimi zaman sıkılan ketçap sadece yenilecek yemeğe değil, giysiye bulaşabilmektedir.

Kıyafetteki ketçap lekesi kişinin sinirlerini bozmaya yetebilir. Bunun nedeni; bulaşan lekenin çıkmasının bir hayli zor olmasıdır. Domates özlü olan ketçap, doğal kırmızı renk içerdiğinden kıyafette bulaştığında temizlenmesi oldukça zordur. Leke kurumadan çabucak müdahale edilmesi, ketçap lekesinden daha çabuk ve kolay kurtulmak için oldukça önemlidir.

Kurumuş Ketçap Lekesi Nasıl Çıkar?

Kıyafete bulaşmış ketçap lekesi temizliği esnasında yapılan en büyük yanlışlardan biri, lekenin ovulmasıdır. Ketçap lekesini ovmak, temizlemekten çok lekenin kumaşa daha da dağılarak sünmesine neden olur.

Evde uygulayabileceğiniz bir takım yöntemler sayesinde kıyafetteki ketçap lekesinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

  • İlk olarak kıyafetteki fazla ketçap lekesini kaşık veya bıçak yardımıyla aldırın. Fazla ketçabı giysiden aldığınıza emin olduktan sonra lekeyi temizlemeye başlayabiliriz.
  • Ketçabın bulaştığı giysinizi ters çevirin ve kıyafetin tersinden yani lekeli alan aşağıda kalacak şekilde, soğuk su dökün. Dökülen soğuk su, ketçap lekesinin kıyafetten arındırılmasını sağlar.
  • Ardından ketçap lekesinin olduğu kısma, deterjan dökerek hafif şekilde ovalama işlemi yapın. Fazla bastırmadan deterjan ile lekeli alanı iyice ovun.
  • Deterjanla lekeli alanı ovduktan sonra bir süre bekleyin ve deterjanlı bölgeyi suyun altına tutun. Kıyafeti deterjandan arındırın.
  • Ketçap lekesinin olduğu alanı iyice duruladıktan sonra lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.

Şayet yukarıdaki yöntemlere rağmen ketçap lekesi çıkmadıysa, kıyafetin çamaşır makinesine atılması ve güzelce yıkanması önerilir. Lekeli kumaşın kurutulması, lekenin daha kalıcı bir hal almasını sağlayabilir.  Bu yüzden makineden çıkarılan kıyafeti kurutmadan evvel, lekenin temizlenip temizlenmediğine dikkatlice bakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ