Giysilerdeki Elektriklenme Nasıl Giderilir?

Giysilerdeki Elektriklenme Nasıl Giderilir?

Giysilerde elektriklenme sıkça olan ve genellikle kişinin rahatsız olmasına sebep olan bir durumdur. Oluşan bu elektriklenme bazı durumlarda kişiye elektrik çarpmasına sebep olabilir ve ufakta olsa kişinin canı yanabilir.

Özellikle yünlü kıyafetlerde gözlenen elektriklenme kişiden kişiye değişen özelliklere bağlı olarak bir çok kıyafette farklı boyutlarda gözlenebilmektedir. Giysilerde oluşan elektriklenme özellikle kadınlarda saçların kabarmasına, şeklinin bozulmasına sebep olabilir. Tüm bunları önlemek için giysilerin elektriklerinin giderilmesi gerekmektedir.

Tüm bu olumsuz etkilerden kurtulmak, giysilerde oluşan elektriklenmeyi önlemek için uygulayabileceğiniz alternatif yöntemler aşağıda anlatılmaktadır. Bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak giysilerde oluşan elektriklenme sorunundan kurtulabilirsiniz.

1-) Küçük Metal Malzemeler Kullanın

Elektriklenme problemi yaşadığınız kıyafetlerinizin iç kısımlarına küçük metal parçalar dikin. Bu metal parçalar kıyafetinizde oluşan elektriği toplar ve bir nevi topraklama görevi görür. Bu sayede kıyafetinizde bir daha elektriklenme problemi yaşamazsınız.

2-)Metal Askı Kullanın

Metalin elektriği alıcı özelliği bulunmaktadır. Bu sebeple giysilerinizi giymeden önce ne kadar çok metal ile temas ettirirseniz, elektriklenmeden o derece kurtulmuş olursunuz. Bu amaç ile metal askı kullanımı hem çok pratik hem de çok etkilidir. Kıyafetlerinizde elektriklenme problemi yaşamak istemiyorsanız, metal askılar kullanın.

3-)Alüminyum Rulo Kullanın

Alüminyumun elektrik alıcı özelliğinden yararlanmak amacı ile bu yöntemi kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken elektriklenme sorunu yaşadığınız giysinizi ya da kıyafetleriniz kullanmadan önce düz bir zemine serin ve bu alüminyum ruloyu üzerinde gezdiriniz. Elektriklenme probleminin ortadan kalktığını gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız.

4-)Direkt Olarak Güneşte Kurutun

Kıyafetlerinizi kurutucuda kurutmak elektriklenmesine sebep olabilmektedir. Genellikle kıyafetler kurutucu içerisinde birbirine sürterek elektrik yüklenirler. Bunu önlemek amacıyla kıyafetlerinizi imkanınız olan süre boyunca güneşe karşı sererek kurutunuz. Ancak böyle kurutma yöntemini kullanırken güneşten solmayacak kıyafetler olduğundan emin olunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ