Göbek Deliğimin Üstünde Şişlik Var

Göbek Deliğimin Üstünde Şişlik Var

Göbek deliğimin üstünde şişlik var diyorsanız bunun birden fazla sebebi olabilmektedir. Bu sebepleri şu şekilde sıralamak mümkün olabilir.

  • Genellikle yağ bezesinden kaynaklı şişlikler olabilir. Bu durum genelde iyi huyludur. Kişiyi rahatsız etmediği sürece ameliyat gerekmez. Gerekli durumlarda küçük bir operasyonla alınabilir.
  • Sert, dokunulduğunda ağrı ve aşırı hassasiyet gösteren göbek deliğindeki şişlikler tümör olabilir. Hatta ağrı olmaksızın ani bir şekilde büyüyen şişlikler malign tümör riski taşıyabilir. Göbek deliğimin üstünde şişlik var ve çok hızlı büyüyor diyorsanız acilen uzman bir doktora başvurunuz.
  • Herhangi bir kaza ya da rahatsızlıktan kaynaklı doku zedelenmesi de göbek deliğinin üzerinde şişlik meydana getirebilir. Bu gibi durumlarda kişinin hareketlerini azaltması daha dikkatli olması doku zedelenmesinin daha ileri boyuta geçmesini engelleyerek kişinin daha az acı çekmesini sağlar.
  • Göbek deliğimin üstünde şişlik var sürekli ağrı ve acı çekiyorum diyorsanız bu duruma sebep göbek fıtığı olabilir. Göbek fıtığı hastalığı; karın bölgesinde bulunan periton zarının meydana getirdiği zar içinde dokuların zayıflaması, yırtılması ve hasar almış bölgeden dışarı çıkmasıdır.

Göbek Deliği Üstünde Şişlik Neden Var ?

Göbek deliğimin üzerinde şişlik var ne zaman ağır kaldırsam ya da idrarımı tutsam ağrıyor diyorsanız göbek fıtığı olma riskinizi mutlaka düşünmelisiniz.Göbek fıtığı aşırı kilolu kişilerde, ağır yük kaldıranlarda, idrarını yaparken zorlanan ya da kendini sıkan kişilerde çok sık karşılaşılır. Genelde ;

  • Sert ağrılı şişlik
  • Yumuşak ağrısız şişlik

şeklinde olabilirler. Sert ağrılı şişlikler yüksek ihtimal göbek fıtığıdır. Mutlaka doktorunuza başvurarak cerrahi operasyon gerektirir. Yumuşak şişlikler ileri derece olmayan ameliyat gerektirmeyen göbek fıtığı olabileceği gibi yağ bezesi de olabilmektedir. Her iki durumda da bir uzman doktor görüşü almak sağlınız açısından önem taşımaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ